ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Anförda av genialiske Martin Landström gjorde VSK lite som man ville med Edsbyn

Vissa av VSK Bandys matcher den här hösten och vintern har känts så där. Kanske beror det på en blandning av mättnad och bortskämdhet. Det är ofrånkomligen lite svårt att ställa om till serielunk efter förra säsongens glimrande avslutning.

Invaggad i de känslorna har jag ibland hyst en oro huruvida klubben ska kunna upprepa förra säsongens toppprestationer. Efter att ha sett kvällens hemmamatch mot Edsbyn är det bara att skaka av sig dessa oroskänslor. Ikväll var det nämligen fullt ös från åtminstone tidigt in på matchen.

Anförda av genialiske Martin Landström gjorde VSK lite som man ville med Edsbyn. Det skulle förresten kunna skrivas spaltmeter om Landström och hans betydelse för Grönvitt i vinter. Han dikterar tempot, dribblar sig igenom spelar fram avslutar och sliter hårt hela tiden.

Det senare är en liten ovanlig egenskap hos en så stor spelbegåvning. I modern tid är nummer 39 den mest dominanta spelare klubben haft tillsammans med Ola Johansson och Per Fosshaug! Starka men rättmätiga ord.

Det var utöver Landström skönt att se Tobias Nyberg och Christoffer Fagerström tillbaka på isen. Två killar som blir verkliga nyckelspelare när säsongens agnar ska skiljas från vetet. Fager var extra het ikväll och svarade för tre baljor varav två av dem var riktiga pärlor. Härligt att se!

8-1 blev det till slut. Nära nog sensationellt stora siffror kombattanterna emellan. Matchen var underhållande och hade flera fina anfall även utöver alla mål. Landströms genialitet bröt som sagt igenom hela tiden men det stannar inte bara framåt.

Det är ju annars lätt att enbart rikta lovorden mot offensiven med kvällen slutsiffrasiffra som riktmärke, man får dock inte glömma försvarsspelet. Med Ramme Sjöström som centralgestalt plockade man ner Byn fullständigt. Varje anfallsförsök hamnade i VSK-försvarets fickor. Imponerande!

Efter en trevande period med mycket serielunk var det skönt att åter få se VSK från sin bästa sida ikväll. Med tanke på kvällens spel, alla spelare som återkommit och kommer återkomma från skador samt faktumet att klubben, alltsomoftast, är som bäst efter nyår kommer det förvåna mig mycket om man inte är en av två representanter i finalen i mars.

Ikväll njuter vi av underhållningen vi fått innan vi tar sikte på en hysteriskt intensiv avslutning på bandyåret 2023. Villa borta på annandagen, Vänersborg borta två dagar senare och så en maffig årsavslutning mot Bollnäs hemma i betongen. Nästan absurt men bara att spänna fast säkerhetsbältet och njuta!

Facebook Comments Box