ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Amer Ibrahimovic om våren med VSK: Mitt presspel är som dag och natt!

Under vintern värvade VSK Amer Ibrahimovic från Skövde AIK och spelade hela vårsäsongen med VSK, men för att få mer speltid så återvände han till Skövde AIK. Ett Skövde som har tätkänning och bara en handfull poäng från att kunna utmana om avancemang. Vi tog kontakt med Amer för och se hur det hade gått under våren.

– Säsongen i Skövde har blandat o gett lite, jag kom till laget 2 dagar innan seriepremiär vilket ledde till att jag fick börja på bänken första 3 matcherna innan jag kom in i spelidén och allt va de innebär, efter det har de flutit på bra, vi börja bra sen hade vi ett litet hack ett par matcher där vi inte tog så många poäng, men nu har vi hittat en jämnare nivå och nu har även poängen börjat trilla in. Säger Amer tlll Anno 1904.

Utöver Amer så värvade VSK även Samuel Sörman från just Skövde AIK, men det är en klubb som många i VSK kanske inte riktigt har koll på.

– Skövde AIK är en bra och framgångsrik klubb som efter varje år blir av med spelare som blir värvade högre upp i seriesystemet, lite synd att Skövde nästan efter varje år får börja om på nytt eftersom att spelare lämnar för högre upp varje år men annars är det en jätte bra klubb som vill sina spelare väl.

Skövde AIK har gjort hela 13 säsonger i Division 1 Södra/Ettan Södra men aldrig lyckats ta steget upp till Superettan. Men vad är det då som krävs för att de ska ta nästa steg?

– Jag tycker att Skövde har alla möjligheter att spela i Superettan, men som jag nämnde innan så behöver man börja om varje år eftersom att spelare lämnar, ny tränare kommer och sånt där tar tid och få igång spelidén, spelarna o allt vad det är men som det känns nu så tror jag absolut att möjligheterna finns.

Även om Amer bara var med under våren i VSK så känner han att han har utvecklat sitt spel tack vare tiden i VSK.

– I VSK så utvecklades jag väldig mycket, jag har framförallt tagit mitt defensiva spel till en annan nivå än var jag var innan, mitt presspel är som dag o natt.

Amer följer VSK på distans och säger följande om vårens insats.

– Jag tycker att VSK är stabila, det kanske inte riktigt har lossnat offensivt ännu med målproduktionen men det är något som jag vet kommer komma, defensivt släpper man inte till så mycket det är inte så många matcherna som man släppt in mer än 1 mål, lossnar de offensivt så kommer fler 3 poängerna rulla in. Säger Amer Ibrahimovic och lyfter även fram Simon Johansson och Kevin Custovic som två spelare han tycker varit tongivande i VSK samt Anton Fagerström som stått för flera avgörande räddningar i slutminuterna.

Med det så tackar vi från redaktionen Amer Ibrahimovic för att han tog sig tid och önskar honom lycka till under hösten med Skövde AIK.

Facebook Comments Box