ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

VSK värvar Dusan Jajic

Idag blev det klart att mittfältaren Dušan Jajić med bakgrund i bland annat Hammarby och BP flyttar hem från Danmark och förstärker Grönvitt. “Oj jävlar! Riktigt spännande”, är den spontana reaktionen på Anno-redaktionen. 

Sportklubben presenterar idag en 22 år gammal central mittfältare med erfarenhet från både allsvenskan och danska andraligan. 

Dušan Jajić stärker konkurrensen på det centrala mittfältet och kommer sannolikt att knipa en av de offensiva platserna. Sett till hur VSK spelat under våren är det lagkapten Simon Johanssons och Albin Sporrongs platser som är aktuella. Sett till att Johansson är lagkapten och betyder mycket för laget är redaktionens bedömning att Albin Sporrong, som dessutom sitter på ett utgående kontrakt, kan få det riktigt svårt att ta plats i startelvan under hösten. 

Trots sin unga ålder har Dušan Jajić spelat a-lagsfotboll i åtta år. Efter att ha debuterat i Division 3 som 15-åring blev det provspel för Arsenal och Atalanta. 2015 lämnade han sin moderklubb IFK Haninge för Hammarby IF. Efter åtta matcher i allsvenskan och flera utlåningar till IK Frej och Enskede IK gick han 2019 till den dåvarande superettanklubben BP. Det blev 27 matcher, 23 starter och sex mål för Dušan Jajić under hans enda säsong med BP. Trots sin unga ålder har han 2,5 säsonger i Superettan och två säsonger i danska andraligan.

LÄMNAR KLUBB I KRIS

Ett par månader innan pandemin bröt ut förra året flyttade den unga mittfältaren till Vendsyssel FF för spel i den danska andradivisionen.

Vendsyssel FF har sedan Jajić anslöt krisat både ekonomiskt och sportsligt. Den schweiziske ägaren Ahmet Schaefer, tidigare assistent till förre FIFA-presidenten Sepp Blatter, har i danska medier sagt att de ekonomiska oroligheterna berott på utebliven corona-kompensation. 

Dušan Jajić och hans lagkamrater har enligt Fotbollskanalen varit tvungna att ta hjälp av det danska fotbollsspelarfacket för att få ut sina löner. Det skulle också kunna innebära att VSK inte betalat någon övergångssumma för spelaren, utan att den danska klubben varit tvungna att släppa honom gratis. 

BLIR DET MER SILLY

Med cupframgångarna i bagaget spåddes VSK tillhöra toppen av Superettan i år. Men även om den nuvarande tabellplaceringen är en av de bästa i modern tid är det inte konstigt att många är besvikna. Den annars så heta anfallsduon Tronet/Prodell har inte imponerat. Därför var det nog många som trodde att det nyförvärv som presenterades idag skulle vara en anfallare. Nu återstår det att se om Askebrand och klubben tycker att det räcker med Dušan Jajić som offensiv förstärkning eller om det kan komma fler nyförvärv? Ett intressant budgetalternativ skulle kunna vara att ge Videhult mer speltid och bänka anfallare som inte gör mål. 

När det gäller försäljningar så är det helt klart mittbacken Gustaf Lagerbielke som är mest eftertraktad. Flera medier har rapporterat om att Elfsborgs IF är intresserade men det finns  nog all anledning att tro att fler klubbar har fått upp ögonen för Lagerbielke. 

Anno 1904 hälsar Dušan Jajić välkommen till Grönvitt och gratulerar Sportklubben till ett mycket spännande nyförvärv.

Foto: VSK Fotbolls livesändning

Facebook Comments Box