ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Superettan: Så här går det i omgång 7

Det går inte att säga att vår tippningen av matcherna går som tåget, tvärtom faktiskt. Förra veckan var det noll rätt och därmed den sämsta insatsen sen vi började med att tippa matcher för flera år sedan. En bläckfisk är beställd och från och med nästa vecka kommer precisionen att öka igen. Men men, vi är inte där än, så här är nu hur omgången absolut inte kommer sluta.

GAIS – IK Frej: X

Senast blev det seger för GAIS mot J-Södra tack vare ett drömmål och man tog därmed några kliv i tabellen. Det känns lite som att IK Frej är på gång nu och börjar få ihop laget. De har inte förlorat på de tre senaste matcherna och gjort bra resultat och visat upp ett okej spel, även om försvaret och målvakten svajat till och från. Klart att GAIS borde vinna denna match, men Frej har gjort det bra och det får bli ett litet skrällkryss här. Precis som det var nära just det, när man spelade mot ÖIS borta och hade de bästa chanserna i matchen tills man fick en utvisning.

Trelleborgs FF – Halmstads BK: X

Nu var det väldigt mycket Hawaiifotboll när Trelleborg mötte Frej, 3-3 och båda lagen gjorde mål på övertid. Helt sjuk avslutning på matchen. Det tåls att fundera över varför Frej kunde komma till 27 avslut mot TFF. Utöver VSK är TFF det lag som släpper till flest chanser till motståndarna. Intressant nog är Trelleborg också det lag som avslutar näst mest. HBK förlorade när Öster gjorde ett mål i matchminut 90, frustrerade så klart och den logiska följden blev att de kickade Krulj och tar in Haglund som ny manager. Det råder ganska stor osäkerhet var lagen står och vad ett tränarbyte i HBK kommer att innebära. Även om HBK kan få lite extra energi med nytt ledarskap så tar det tid att sätta ett nytt spelsystem. Vi tror det blir kryss i den här matchen och målrikt, 2-2.

IF Brommapojkarna – Degerfors IF: 2

Blytung förlust för BP när de tappade allt mot Norrby och släppte in två mål i matchens sista minuter. Duktiga vänsterbacken Billy Nordström agerade målvakt och räddade med händerna så nu är han avstängd, ett avbräck för BP. Annars såg BP ut att ha ganska bra kontroll på Norrby innan första målet. Det är dock oroväckande att enda vinsterna har kommit mot lag på dekis, nämligen Dalkurd och HBK. Mot lag på den övre halvan har det blivit idel förluster. Efter två raka förluster vann så Degerfors rättvist mot IK Brage. Tittar man på xG var det 2.3 – 0.8 till deras fördel. Även bollinnehavet var ovanligt högt, 66%. Tittar man på de senaste förlusterna för Degen så är nog resultaten lite missvisande. Degerfors borde enligt xG fått minst oavgjort. BP känns som att de är på dekis och Degerfors känns rätt så starka och med Alm i fin form blir det här en tvåa.

Varberg BoIS – Dalkurd FF: 1

VSK hade inte mycket och sätta mot Varberg, det var mer eller mindre en överkörning och en rättvist seger. Nu väntar på pappret lite lättare motstånd i Dalkurd men som på ett öde Gavlevallen körde över Syrianska med hela 4-1. Frågan är dock om Dalkurd var bra eller om Syrianska var och är usla. Oavsett lär segern nog ge lite välbehövlig energi. Men det ska nog till ett mirakel om de ska ta poäng mot urstarka Varberg på deras hemmaplan och på gräsunderlag.

Örgryte IS – Jönköping Södra IF: 1

ÖIS lägret är inte nöjda med först förlusten mot VSK och nu senast mot Mjällby AIF, två nykomlingar som man rimligen kalkylerade med 6 poäng emot. Utifrån xG skulle de vunnit mot Mjällby med 2-0 (2,05-0,91), så det kan finnas någon sanning i att det var ett orättvist resultat. Men ÖIS är ett lag som visserligen har minst avslut emot sig, men de har också fjärde minst antal avslut framåt. Ska de ha höga ambitioner i serien behöver de komma till fler avslut. Det är lite svårt och veta var J-Södra står. De har vunnit och förlorat mot lag i toppen och botten om vartannat. Bortser vi från den uppseendeväckande 7-1 segern mot Norrby, har laget bara gjort 3 mål. Med tanke på bakslagen hos ÖIS de senaste matcherna lär de nog vara sugna på och visa upp sig från sin bästa sida nu när det är ”riktig” hemmapremiär i omgång 7. Vi sätter en etta.

Östers IF – Västerås SK: 2

Det var nog en otroligt skön seger för ÖIF när de vann med mål i sista minuten mot HBK, man lär ha dragit en kollektiv lättnadens suck. Nu har laget sex poäng och tack vare en jämn tabell har man stora möjligheter att ta fortsatta kliv uppåt. VSK gjorde en ganska blek insats mot Varberg BoIS och kändes inte igen i stora delar av matchen. Det hade så klart varit bra för VSK om ÖIF tappat poäng senast, men förhoppningsvis finns det lite revanschlusta i det grönvita lägret. Spelbolagen tror inte alls på VSK och har satt över 5 i odds. Det känns ändå lite väl högt kan vi tycka. Visst finns det frågetecken om hur bra VSK är egentligen, men det är absolut en fråga man kan ställa om Öster också. Så lite märklig oddssättning trots allt. VSK har mött fyra av lagen som återfinns på topp 5-platser. Öster har bara vunnit mot HBK som ligger sist. Oddset känns felsatt och vi tror VSK har en bra chans här.

IK Brage – Norrby IF: 1

Mycket gnäll hos IK Brage efter förlusten mot Degerfors senast. Men de får nog suga i sig att de inte gjorde någon bra match och resultatet var förmodligen rättvist, oavsett om det var straff eller inte. Frågan nu är väl om Anton Lundin kommer bli avstängd inför drabbningen. I matchen mot Degerfors knuffade han till assisterande domaren tre gånger och tycktes säga några väl valda ord till honom också. I normala fall ger knuffandet en avstängning på 3-6 matcher. IK Brage är otroligt beroende av just Anton Lundin och är han avstängd så är det ett rejält tapp. Men vi har inte sett något och vi skulle inte bli förvånade om seriens kanske fulaste spelare kommer undan straff helt. Serietvåan Norrby har gått förvånansvärt starkt så här långt, men nu ska de för första gången möta ett lag som ligger topp 4. Norrby har nu vunnit två matcher på att de forcerat in ett mål i slutminuterna. Kan det vara så att motståndarna inte varit nöjda med oavgjort mot Norrby och gått för ett ledningsmål och istället straffats med omställningar? Brage har stark hemmastatisk och vi tror att de kniper en trepoängare mot Norrby.

Syrianska FC – Mjällby AIF: 1

Syrianska är ett alldeles för offensivt balanserat lag. Det var de visserligen också förra året, men nu straffas de hårdare för det. Ett exempel är att Stefan Ilic fick starta som vänsterback och han är inte en spelare vi känner för hans defensiva egenskaper. En klar 4-1 förlust mot ärkerivalen Dalkurd är nog inget som tagits emot väl i Syrianska-lägret. Pressen lär öka rejält nu på första segern på hemmaplan, annars vankas det nog tränarbyte. Mjällby är ett lag som vi tippade innan säsongen skulle överraska och de har de också gjort. Oddsmässigt ska de nog vara lite av favoriter mot Syrianska (inte för att matchen är spelbar, men ändå). Men vi sätter ändå en skrällseger här på Syrianska. De behöver verkligen vinna den här matchen och man har ofta gjort bra matcher efter dåliga resultat i år.

Facebook Comments Box