ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

VSK krossade GAIS!

Med halsduken hårt knuten runt halsen med en påtaglig ångest cyklade jag ned för Nansengatan och strax innan vattentornet möter man strålkastarna från Iver Arenas nordvästra hörn. Vätan, mörkret och kylan påminner en extra om att hösten är högst närvarande precis som att VSK åter igen sedan den efterlängtade återkomsten till Superettan befinner sig stirrandes ned i ett avgrundsdjupt nedflyttningshål. Samma visa i år igen. Hoppet är ändå närvarande, laget har spelat en bra fotboll de senaste omgångarna men har likt förbannat kammat noll mot Giffarna och Värnamo. Vi har förtjänat mer! VSK borde ha en god chans att vinna ändå.

”Om inte ikväll, när då?” tänkte jag om och om igen medan jag närmade mig Rocklunda. VSK måste vinna ikväll. Det finns inget alternativ. Med ryggen mot väggen, trängd i ett hörn i en kamp mot en bottenkollega måste VSK lyfta.

Och om Sportklubben lyfte. Med vår lagkapten vid spakarna lyfte laget till sådana nivåer som man hoppats kunnat se VSK prestera i år men som uteblivit. Att Simon Johansson gör ett hattrick i den här matchen är filmiskt, det finns egentligen inget annat sätt att beskriva det på. VSK har inte på långa vägar säkrat kontraktet än och GAIS var i ärlighetens namn riktigt usla i kväll men vad fan gör det? I kväll får vi njuta av en kassaskåpssäker seger (när får vi vältra i sådana?) Jag tänker inte ge mig på något längre utförligt referat av matchen, VSK var det klart bättre laget och Simon var en gigant (men inte matchens lirare enligt Bostjärnan? Jösses, vilken match tittade ni på?). 3–0 var definitivt i underkant. Det var många spelare som hade en riktigt trevlig kväll, men extra credd får ändå delas ut till Pedro och Taha. Pedros lugn och passningsfot ger laget en stabilitet och kvalitet i uppspelsfasen som är utslagsgivande. Vad ska man säga om Taha? Vilket succélån. Han gör precis vad han vill på planen där gais-spelarna förvandlades till rödvita koner!

Uppförsbacken hem med regnet som följeslagare var ovidkommande. En klassisk höstseger ”under the lights” stärker ens hopp och tro om den här säsongsavslutningen. Nu väntar sex matcher där de tre första är mot våra bottenkonkurrenter Eskilstuna, Vasalund och Örgryte. VSK tog det man förtjänade ikväll och detta var förhoppningsvis starten på en raketavslutning på den här säsongen. Se till att vara på plats borta som hemma och ge laget stödet de behöver. Tillsammans ska vi fixa det här, något annat finns inte.

Heja Sport!

//MK

Facebook Comments Box