ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Ett uppdrag i de Grönvita färgernas tjänst

Hör upp alla Grönvita. Vi har ett jobb att utföra ikväll. Tillsammans. Ett uppdrag klätt i Grönt och Vitt. Träffar ni grannen under morgonpromenaden med hunden, be vederbörande att följa med till Iver. I förmiddagens kaffekö på jobbet, prata VSK och få någon kollega med. Under håltimmen i plugget, tjata på polarna att hänga på. I närbutiken i eftermiddag, bär den grönvita sjalen stolt, träffar ni någon bekant där uppmana även dem att gå på fotboll.

Under gympasset, locka med dig personen vid spinningcykeln intill.  Vid middagsbordet i eftermiddag, fråga om inte familjen vill följa med.

Sedan ses vi där, på Iver. Vi som alltid är där såväl som många nya eller nygamla ansikten. Det blir en chans att få ta del av hur ett liv verkligen levs, utan restriktioner och skit, men framför allt ett sätt att stötta ett fotbollslag som verkligen behöver det.

Det är ett prekärt läge. Ett läge jag gärna undvikit. Det är dock ur sådana situationer de allra underbaraste segrarna växer fram. Som blommor ur asfaltens sprickor. Upplevelser som blir till minnen för decennier.

Ikväll ska vi se till att ge de allra största och bästa förutsättningarna för att en sådan upplevelse blir realiserad. Göra det till en match som låter tala om sig länge.

Det ska bli en match där VSK:s spelare växer när de äntrar planen, känner att de har en tolfte spelare i ryggen. För är det några fans som kan frambringa den känslan så är det vi VSK:are.

Den här dagen är ingen dag för gnäll eller analyser. Det är snarare tid för förhoppningar och möjligheter.  Att kunna inse vad vi som fans kan uträtta tillsammans. Tillsammans har vi hjälpt laget i många tuffa lägen, faktiskt tuffare än det vi har framför oss nu. Ikväll fogar vi ytterligare en oförglömlig matchupplevelse till den redan imponerande raden av sådana.

När klockan närmar sig 19 ikväll ses. Kommandes från alla möjliga håll. Promenerandes, cyklandes, körandes i bil, eller nyss ankomna i tåg, för vi har ju en och annan flyktad VSK:are. Vi har som sagt ett jobb att utföra tillsammans. Inga är bättre skickade för att kunna utföra det än vi. Vi som är VSK:are. Vi som är VSK.

Facebook Comments Box