ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

VSK har betydligt mer att ge

VSK föll med 1-5 mot Villa i ABB Arena i eftermiddagens toppmöte. Det brukar vara glimrande bandymatcher när dessa lag möts men dagens drabbning nådde inte riktigt upp till förväntningarna. Dessutom var det en beklämmande låg, 1013, publiksiffra.

Resultatet speglar inte riktigt matchen. Det var ganska jämnt. Skillnaden låg i kvalitén på offensiv planhalva. Grönvitt hade mycket boll, Landström dribblade, dribblade och dribblade. Kanske borde han ha släppt bollen oftare. Det kändes iallafall som att han hade svårt att omsätta sin tekniska briljans i rena målchanser. Vidare saknades nödvändig hjälp från övriga offensiva pjäser. Daniel Johansson stod inte att känna igen och Robin Andersson var mer än lovligt tung i skären.

Villa var betydligt effektivare och varierade sina anfall anförda av Persson, Löfstedt och Edlund. I den första halvleken tyckes VSK ha bra koll på gästerna men i en tio minuters period av andra halvlek, när hemmalaget var något sämre, satte Villa kniven i sin motståndare och gick från 0-1 till 0-4. VSK fortsatte att ha en del boll och skapa lite chanser men det handlade om soloräder av Landström och försök till inspel från kanterna. Det ledde till många hörnor men inte en enda av dem gav utdelning. Villa fick matchen dit man ville.

Signifikativt för eftermiddagen var den straff VSK tilldömdes och som Robin Andersson skulle förvalta. Villas burväktare, Jesper Thimfors, kunde dock enkelt lägga beslag på en tamt slagen straff. Ridå.

VSK skulle komma att få ett tröstmål fram till 1-4 på stopptid, Daniel Johansson fint serverad av Jesper Jonsson men VIlla fick slutrepliken via Tim Perssons 1-5.

En ganska jämn match som sagt där VSK tilläts ha en del boll, känslan var dock att Villa kontrollerade tillställningen. Det var ingen dålig match av hemmalaget men jag är övertygad om att man har betydligt mer att ge. Det måste helt enkelt finnas mer att hämta om man ska hävda sig mot de allra bästa.

I viss mån kan resultatet förklaras av att Villa är ett färdigt lag medan VSK står under uppbyggnad. Emellertid hade jag förväntat mig mer av Grönvitt den här eftermiddagen. Säkrare passningsspel på egen planhalva, mer variartion och fler inblandade framåt. Landström, Johansson, Vilén, Spångberg med flera. Det finns definitivt en växel till.

Nu väntar Rättvik, hemma, på tisdag och Vetlanda, borta, på fredag. Ypperliga tillfällen att fila på spelet. På återläsande.