ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Bästa spelarna i VSK 2021: Nummer 5, Jesper Merbom Adolfsson

Annoredaktionen har följt säsongen väldigt nogrannt, från träningsmatcher i vintras, grönvitts cupsuccé i våras fram till avslutningen i Helsingborg i november. Självklart ska den långa säsongen summeras och nu kommer en artikelserie i fem delar där vi helt enkelt gemensamt plockat fram de FEM VSK-spelare som varit bäst under säsongen 2021.

Alla spelare som har spelat under året är kandidater vilket gör att listan är längre än en 5-årings önskelista. Trots det kunde vi enas om en topplista.

Under närmsta dagarna kommer vi presentera spelarna, en och en, och idag börjar med femteplatsen som går till ingen mindre än vårt utropstecken Jesper Merbom Adolfsson.

Redaktionen fick tag på Jesper precis efter träning.

Grattis Jesper, du är med på Annos topplista , hur känns det?

Stort tack!

Det känns såklart roligt att man blir uppskattad för jobbet man lägger ner.

Du gick från att vara ett relativt anonymt nyförvärv från Motala, och fick sedan hoppa in när Pedro blev skadad mot Vasalund, och efter det har du gått från klarhet till klarhet och verkligen blivit en publikfavorit, trodde du det innan säsongen?

Jag trodde väl kanske inte det skulle gå såhär fort allting men jag har alltid trott på mig själv och mina kvaliteter. Sen har jag även fått förtroendet från lagkamrater och ledare inom klubben vilket lett till att självförtroendet bara gått uppåt och man vågar göra det man är som bäst på.

Det märks! Något annat man ser är att du väl aldrig är rädd att gå in i en närkamp?

Jag skulle säga att det går inte att vara i en duell, då har du redan förlorat duellen innan den ens uppstått. Jag älskar att duellera med dem bästa duellspelarna, för då sätts du verkligen på prov och utmanas till att utvecklas.

Dina kvaliteter syns, men vad anser du själv att du behöver förbättra som fotbollspelare inför nästa år?

Jag vill bli ännu bättre i båda straffområdena, skydda målvakterna ännu mer och samtidigt bidra med något mål framåt. Sen vill jag självklart utveckla alla mina delar i spelet och göra det ännu svårare för motståndet att läsa av mig.

På slutet har du spelat centralt i 3-backslinjen, är det favoritpositionen?

Ja, jag skulle nog säga att jag föredrar att spela centralt i 3-an där bak. Då har du mycket boll och kan styra matchtempot och styra dina lagkamrater på ett bra sätt.

Till sist, hur ska du fira att du är med på Annos åtråvärda topplista?

Jag kommer fira genom att jobba ännu hårdare för att utvecklas som spelare och lagkamrat samt för att hjälpa VSK framåt i utvecklingen som klubb.

Tabellställningen

1: ********
2: ********
3: ********
4: ********
5: Jesper Merbom Adolfsson: 20 poäng

Facebook Comments Box