ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

VSK Fotboll vann mer än ett cup-avancemang

Igår spelade VSK Fotboll TV021 cup-semifinal mot Sala FF på Lärkans konstgräsplan i Sala. Trots att VSK bara hade fem utespelare från A-laget i matchtruppen så dominerade man den här tillställningen från början till slut och vann komfortabelt med 5-0.

Det tränare Gabrielsson gjorde bra i startuppställningen var att han i praktiken delade upp startelvan så att högra delen var A-laget och vänstra delen akademispelare. Det gjorde att lagdelarna var mer samspelta än vad de brukar vara i cupmatcherna, där det roteras friskt med akademi- och A-lagsspelare.

Akademispelarna gjorde bra ifrån sig och var bättre än spelarna i Sala FF, vilket är ett gott betyg då motståndet ändå parkerar i toppen av sin Division 3 serie.

Men att VSK vann med 5-0 var kanske inte det viktigaste som skedde den här dagen, utan att klubben valde att vara goda ambassadörer.

Tillförordnade klubbchefen Andreas Dayan agerade tomte på den här matchen då han hade tagit med sig flera kassar med VSK-halsdukar som han delade ut till barnen runt planen. Han delade även ut friplåtar till Salaborna så att de kan avnjuta Grönvitt på plats i Västerås.

Anno-redaktionen råkade överhöra hur en pappa frågade sin 8-9-årige son som just fått sin första VSK-halsduk om han ändå inte skulle heja på Sala FF i kväll. Men grabben svarade, ”Nej, jag hejar på VSK”. När fribiljetterna delades ut var det en som ville ha sju stycken till hela sin familj.

För VSK kommer TV021-cup inte ha någon sportslig betydelse eftersom klubben sannolikt kommer att hålla sig kvar i Superettan och därmed vara garanterade en plats i nästa års Svenska cupen. Men att åka ut runt om i länet och marknadsföra VSK Fotboll är mycket värt för att etablera klubben, inte bara som stadens lag, utan länets.

Att se smågrabbar jaga VSK-halsdukar värmer gott i ett grönvit hjärta.

Facebook Comments Box