ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

VSK Fotboll: Nytt namn i tränarkarusellen

Idag har vi fått nya uppgifter från en av våra källor med mycket god insyn i svensk elitfotboll. H*n satt på information som tydligt pekar ut Thomas Askebrand, just nu tränare i ÖIS som en het kandidat till att bli tränare i VSK Fotboll kommande säsong.

Thomas är som sagt tränare i ÖIS just nu och har så varit de två senaste säsongerna. Han började sin tränarkarriär i Göteborgsområdet och Halland där han tränade flera mindre klubbar. Det stora lyftet för honom var när han 2007 tog över Falkenberg där han framgångsrikt ledde dem under fem år.

Efter det hamnade Thomas i GAIS mellan 2013-14. Framgångarna där var väl inte något att skriva hem om, men det är det ju sällan i GAIS, där ambitionerna är större än vad ekonomin tillåter klubben att prestera.

Från 2015 leder Askebrand sen Öster under tre säsonger. Han tar upp klubben från Div 1 och etablerar den på nytt i Superettan. Efter hans tre år där hamnar han så inför 2018 i ÖIS. Hans första säsong där blir succé inte minst tack vare en demonspelare i Diego Montiel som så när lyckas få klubben att nå kvalplats i jakten på Allsvenskan.

Inför i år var så klart förväntningarna enorma i klubben att Askebrand skulle leda klubben till fotbollens finrum. Truppen har på papperet sett kompetent ut men laget har presterat ojämnt under hela säsongen och tycks hamna på den sjätteplats vi tippade laget på inför säsongen. Inget har nog trott att Askebrand ska få förlängt i ÖIS då förväntningarna varit högt uppskruvade och laget har trots allt inte presterat på den nivå som många trott var möjligt.

Vi kan också avslöja att det finns kopplingar mellan VSK och Askebrand. Minst tre av nuvarande spelare i VSK har samma agent som Askebrand, Kian Karam. Kian är känd för att jobba nära Thomas och GP har skrivit (betalvägg) om deras kopplingar och att många av nyförvärven i ÖIS under Askebrand ingår i Karams stall av spelare.

Nu utpekas alltså Thomas som en het kandidat till att ta över VSK Fotboll inför nästa säsong.

Facebook Comments Box