ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

VSK Fotboll går in i Svenska cupen

Som ett lag i Superettan behöver VSK inte kvala sig till deltagande i Svenska cupens andra omgång, där 64 lag gör upp om de 32 platserna i cupens gruppspel som går av stapeln feb/mars 2020.

I kväll den 3/7 spelas de sista matcherna som avgör vilka lag som får möta de 32 elitlagen. Imorgon den 4/7 kl 13.00 lottas sen vilka lag som får möta vilka. Lottningen livesänds på www.svenskfotboll.se

Som framgår av bilden kan VSK möta 16 lag som valts av SvFF till den norra poolen av lag.

Sen sammanställningen gjordes har Forssa, Sandviken och Carlstad United också blivit klara för omgång 2. De två sista matcherna avgörs idag onsdag.

Så, vilket motstånd ska vi hoppas på?

Vi kanske inte vill möta lag som Akropolis, Bissarna, Luleå, CU, Sandviken, Sollentuna och Enskede som vi känner sedan gammalt. Men då dessa lag nästan utgör hälften av alla lag i SDF Nord är så klart risken hög att vi får möta något av dessa.

Själva kan vi tänka oss en liten båttur till Gotland för att möta Visby Gute. Anton Fagerström håller nog med oss, med sina gotländska rötter. Omgång 2 spelas 21:a alt 22:a augusti i år så det blir en perfekt tripp.

Forssa BK kommer från Borlänge så dem slipper vi gärna. Dagsbergs IF är från Norrköping, så det är ju betydligt trevligare.

Det finns flera norrlandsalternativ, utöver Luleå. Dit hör Gottne IF från Örnsköldsvik och IFK Timrå från Sundsvall.

Vi riskerar också en tripp västerut till Värmland/Dalsland då vi har CU och Karlstad BK, som nog vinner mot Högsäters GK från Färgelanda kommun. Uddevalla är närmsta större stad.

Avslutningsvis har vi 5 lag från Stockholm eller regionen. Så statistiskt sett är chansen rätt stor att vi får åka dit. Roligast att möta bland dessa lag vore väl Karlbergs BK med Västeråssonen Kalle Karlsson som tränare (sportjournalist och fotbollsexpert på AB till vardags).

Kl 13.00 imorgon får vi svaret.

Facebook Comments Box