ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

VSK förtjänar en större publik – slut upp ikväll

VSK svarade i en moralisk mening för en ypperlig insats mot Hammarby på Zinken i onsdags. Den första halvleken var inget att hänga i julgranen, VSK såg stundtals ut att vara numret för litet då.  Den andra halvleken innebar dock en rejäl uppryckning av VSK. Gästerna hämtade upp 0-2 till 2-2 och slogs inte ned av att Bajen strax efter det på nytt tog ledningen. 

Daniel Johansson visade på åter att han klivit fram som lagets motor och Joel Engström gjorde sin kanske bästa match i Grönvitt.  Med Johansson och Engström i förarsätet var det inget snack. Forna lagkamraten Filip Mörkdal var den som höll kvar Hammarby i matchen med mängder av klassräddningar.

5-4 blev det till slut i VSK:s favör. Starkt att vända starkt att ta tredje raka. Det enda tråkiga var publiksiffran, sannolikt den lägsta någonsin på Zinken när dessa lag varit inblandade. 

Jag vet att det var 40-50 VSK:are på plats i Stockholm. All respekt till dem, men det gör mig lite bedrövad att man inte ens lyckades fylla en buss från Västerås. Det tycker jag är för dåligt. Under fotbollssäsongen går det att åka   timmavis till den ena obskyra orten efter den andra, då borde man åtminstone kunna få med sig en busslast till Zinken. Så pass viktigt trodde jag klubbmärket var värt.

Nu tar vi nya tag ikväll när mästarna, tillika Grönvitts finalmotståndare, Villa gästar ABB Arena. Det brukar innebära fantastiskt bra bandymatcher som förtjänar en stor publik. Jag hoppas att VSK:arna sluter upp lite mer än tidigare under bandysäsongen. Det behöver Grönvitt, och det förtjänar en sån här drabbning. Det går nämligen inte att hitta en bättre idrottsunderhållning i stan. 

Förra säsongens match i Västerås är nog den mest underhållande bandymatchen på decennier och finalen var också den präglad av ett fantastisk spel, Villa var då alltför starka i vår smak. Emellertid, det är inte ofta vi bjuds på sådan stor idrott som ikväll. Ett ungt och hungrigt VSK mot bandyns Liverpool eller nåt sådant. Det är skäl som borde få många VSK:are att traska till Betonghallen. 

Facebook Comments Box