Tankar efter 3-6 mot Villa

VSK mot Villa blev en match som uppfyllde det högt ställda förväntningarna. Grinigt, intensivt och tufft. Knockoutbandy skulle man kunna beskriva den som. Den första halvleken är förmodligen den bästa som spelats i säsongens elitserie.

Tyvärr fick VSK på nytt dra det kortaste strået. Man kan skylla på små marginaler. Villa gör 2-3 på stopptid i första halvlek. VSK borde också haft en straff i slutet andra, när Robin Andersson fick sin klubba sönderslagen. Momenten efteråt gör Villa både 3-5 och 3-6.

Ett ytterst bittert slut på en väldigt bra genomförd match av VSK. Till stora delar var Grönvitt det bättre laget men Villa är en extremt svår motståndare. Effektiv och med massvis av spets.

Möter man dem måste man vara effektiv på hörnor och ha en hetare toppforward än vad som var fallet. Hemmalaget tilldelades åtta hörnor utan att lyckas utnyttja en enda och Robin Andersson var trots ett mål i första halvleken mer än lovligt trubbig.

3-6 blev slutresultatet.. Säsongens kanske bästa insats resulterade i säsongens bittraste förlust. Tungt.

Det finns en hel del positivt att ta med sig sett till själva spelet. Jesper Hermansson har klivit fram rejält på sin ytterbacksposition, Tobias Holmberg blir bättre för varje match och Joel Engström är det stora utropstecknet. Ett kvicksilver som får ut mer i spelet än innan. Bjöd på många genomåkningar och hittade fram till medspelarna med flera bra bollar.

Man får lyfta på hatten åt VSK trots allt. Nycklarna framöver blir som sagt hörnor och en starkare toppforward samt att hålla i 90 minuter. Det kan bli en utmaning när klubben möter motståndare med breda trupper.

Nu väntar ett landslagsuppehåll innan serien startar på nytt på klassiska annandagen. Man har alltså gott om tid för att slipa på vissa detaljer. Trots resultatet igår kväll är prognosen god, spelet har lyft rejält på sistone och fortsätter det så kommer Grönvitt klättra i tabellen.

Frågan: I slutet av matchen tog en Villaspelare medvetet ned bollen med hög klubba, detta för att hindra Robin Andersson för att komma helt fri. Borde inte en sådan förseelse leda till straff? Matchen var redan förlorad för VSK:s del, det handlar inte om det, tycker bara det är en knepig regel.