ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

VSK försäsong – vecka 8

Lite försenad så kommer en aktuell sammanställning av statistiken utifrån det data som finns tillgänglig med lite kommentarer utifrån matchen från Varberg.

Speltid

Speltid VSK Fotboll försäsongen 2023 tom V8

Alex Douglas fortsätter att vara den spelare som får mest förtroende från tränar håll, faktum är att han är den enda spelaren som spelat samtliga matcher 90 minuter. För den som är lite nyfiken på Alex Douglas så gjorde jag en intervju med honom tidigare i veckan.

Det går ju fundera varför lokala ungdomar söker sig till andra akademier, mot Varberg startade VSK med tre spelare som nyligen gått via akademin, Åslund, Larsson och Hellbom. Lägg till där Lindelöv som snart kommer kliva fram.

Att Jabir Abdihakim Ali fick känningar i baksidalår ställer till det, just nu saknar VSK en naturlig nia. Miguel Sandberg är på väg tillbaka men det är egentligen den positionen han ska utmana om. Detta har ju ändå öppnat upp sig för Anders Hellbom och det är ju tack vare honom VSK fick en straff mot Varberg.

Skytteligan

Skytteligan VSK försäsongen 2023 tom v8

Nu satte Pedro Ribeiro straffen, men det bör nämnas också att han var den som kastade inkastet till Hellbom som fälldes. Hans inkast har verkligen blivit ett livsfarligt vapen offensivt då det var farligt även på ett annat inkast i matchen. Daniel Ask gjorde en fin räd när han gjorde 2-0 och Simon Johansson belönas med en assist i väggspelet som ledde fram till målet.

Lagstatistik

Utifrån xG så hade VSK 2,11 och Varberg endast 0,8, det är lite synd att statistiken inte finns mot IFK Norrköping men känslan är att VSK hade haft bra siffror även från den matchen. Mot Varberg hade VSK 17 avslut, men blott 3 gick på mål vilket är en lite väl lågt med tanke på antalet avslut. Otroligt imponerade försäsong att ha vunnit mot tre allsvenska lag och ytterligare en oavgjord.

Bara för att ge en jämförelse hur det gått för ÖFK i Svenska cupen så har VSK generellt bättre siffror mot samma motståndare som ÖFK.

I de senaste två matcherna har VSK varit som mest framgångsrika på högerkanten, det är där laget anfallet som helst och skapar också högst xG via den kanten.

Motståndarna har dock haft en ganska jämn fördelning i vilken korridor de har anfallit. Nu är det det lite vådligt att dra för stora slutsatser av detta då det är få mätpunkter och när AIK kommer upp i 1,01 xG i den centrala anfallsvägen så blir det så stor påverkan av siffrorna. Men ser det ändå som kul data att titta på.

//HL

Facebook Comments Box