ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

VSK för samtal med Diego Montiels agent

VLT avslöjade idag att VSK Fotboll har kontaktat Diego Montiel för att få honom till spel i VSK under årets säsong.

Vi på Anno 1904 kan bekräfta att VSK har fört samtal med Diego Montiels agent. Vi har haft koll på detta men lovat VSK och att inte läcka informationen. När ryktet om att Diego Montiel kunde tänkas spela i Sverige i somras bad vi VSK kontakta honom och de har de gjort. Det som är aktuellt om det blir av är ett korttidslån när den belgiska ligan har slutat spela för året.

Lånet skulle då bli i maj, juni och juli. Om möjligt önskar så klart VSK att han ansluter tidigare.

Diego lämnade Örgryte efter en fantastisk fjolårssäsong och var helt klar Superettans bästa spelare förra året. Våren i Belgien har inte varit någon succé, Diego har bara fått 40 minuters speltid så här långt.

Summorna vi hört är visserligen höga och på en nivå som är klart högre än vad någon annan spelare i VSK kostar per månad, men ändå inte orimliga sett till kvalitéerna. VSK av vad vi förstår letar efter en finansiell lösning på detta.

Det vi på Anno sa till VSK när vi fick reda på detta att det är klart att det är en ansenlig summa, men jämför man med en spelare som VSK ska betala 12 månaders lön för och få max 30 matcher så är det här en billig lösning med att få 12 matcher på 3 månader. I praktiken får man runt 37% rabatt per match, då man inte behöver betala för för- och eftersäsong.

Vad innebär då detta sportsligt? Digeo Montiel är Superettans bästa mittfältare, det är klart att en sådan spelare kommer att göra skillnad om det här blir av. När vi räknade på detta så är det inte omöjligt att VSK tar 18-20 poäng under denna period med Montiel i laget, om han gör lika mycket mål som förra året. Skillnaden i praktiken är att VSK kanske inte behöver oroa sig för att åka ur utan vara ett stabilt lag på den övre halvan.

Vi tror detta är en trolig värvning. Det är såklart andra klubbar som kan blanda sig i affären. VSK har dock en stor fördel i detta att Västerås är hans hemstad och att han spelat många år i klubben tidigare. Vi får verkligen hoppas på att VSK har sponsorer som är villiga att finansiera detta.

Foto: Diego Montiel, VSK Fotbolls hemsida

Facebook Comments Box