ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

VSK Bandy – hur vore det att få till en hemmamatch 29/1?

Som man kunde befara blev Frillesås betydligt svårare att tas med på sin, inom bandykretsar, legendariska hemmaborg Sjöaremossen.

VSK lyckades dock reda ut det hela efter vissa svårigheter i början. 0-1 blev 4-1 och slutligen 4-2. Noterbart är att Daniel Johansson satte tre kassar, varav två hörnor, och fortsätter leverera som lagets viktigaste offensiva spelare.

Det bestående från mötet, som inte går till historien i fråga om bandypropaganda, är de två poängen. Som blir mycket viktiga i den fortsatta kampen inför placeringarna om slutspelet.

VSK är femma nu, två poäng efter Bollnäs. På söndag gästar Edsbyn ABB Arena, en lika viktig som svår match där ett vilt kämpande Grönvitt verkligen förtjänar ett stort pubikstöd.

Och apropå publikstöd: Grönvitt fyllde ju som bekant 116 igår medan bandygrabbarna harvade runt i det halländska tövädret.

Den inbitne VSK:aren Lasse Sandström tyckte det var beklämmande att ha en bortamatch just den här dagen och vi håller med. Vet att klubben egentligen inte styr över spelschemat men visst skulle man väl kunna ha ett önskemål om att få lira hemma, den 29/1? Det skulle kunna bli en verklig tradition med storpublik.

Bandyn behöver testa nya grepp för att behålla publikintresset och detta skulle kunna vara ett ypperligt sådant. Alla VSK:are firar sin klubb genom att gå på bandy som på den gamla goda tiden. Nostalgi som föder visst framtidshopp. Låter det inte rätt trevligt, Vad säger ni VSK Bandy?

Facebook Comments Box