ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Vigge bojkottar sociala medier för att protestera mot rasism

Idag inleds en 24 timmar lång bojkott av sociala medier till följd av ökningen av rasistiska trakasserier inom fotbollen. 

Premier League-spelarnas fackförbund, PFA, ligger bakom bojkotten, som är en del i kampanjen #enough. Målsättningen är att belysa rasismen i sociala medier och sätta hårdare press på att plattformarna tar i med hårdhandskarna mot dem som uttrycker rasistiska åsikter. 

– De senaste månaderna har vi sett en ökning av rasistiska påhopp på arenorna och i sociala medier. Vi kan inte tiga när alldeles för lite görs för att stoppa detta oacceptabla beteende, säger spelarfackets ordförande Simone Pound. 

Både tidigare VSK-spelaren Victor Nilsson Lindelöf och hans backkollega Chris Smalling har tagit ställning för kampanjen och kommer därför inte göra några uppdateringar det närmaste dygnet.

I samband med förlusten mot Barcelona tidigare i veckan utsattes Smalling för en rad rasistiska påhopp på Twitter. I en kommentar till SkySports beskriver han hur han under sin karriär blivit mer motståndskraftig mot rasistiska påhopp och att han länge ansett att det är en del av spelet som han måste lära sig att hantera, men nu tycker han att det gått för långt och att det är tid för företag som Twitter, Instagram och Facebook att fundera på hur de kan sätta stopp för rasismen som sprids i deras kanaler. 

Facebook Comments Box