ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Victor Nilsson Lindelöf=💚💚💚💚💚💚

Det är dags att sätta punkt för gamla bragder och låta nya ta vid. Ni som varit med ett tag minns kanske begreppet Hysén-klass. Ett begrepp som uppstod då Glenn Hysén närmast på egen hand såg till att Sverige höll nollan mot England och fixade en poäng på Wembley i en VM-kvalmatch hösten 1988. En skala på ett till fem ansågs inte ge rättvisa åt en så fantastisk insats som Glenns, så han tilldelades sex getingar av Expressen.

1994 lyckades Tomas Brolin upprepa bedriften. Hans insats mot Rumänien, i den nu så klassiska kvartsfinalen från sommaren vi aldrig glömmer, var också värt sex getingar. Brolin nätade, spelfördelade och sprang kopiöst mycket i den amerikanska hettan.

Idag, så när som på några månader, trettio år efter Hyséns insats och 24 år minus en vecka efter Brolins dito, kan vi dra till med något nytt. Vigge-klass. Vår skala på en till tre hjärtan räcker inte till för att gradera västeråsarens insats. Vigge stod rätt, avvärjde många inspel, vann nickdueller och agerade alltid med kreativitet och kyla. Istället för att panikrensa tog han ner bollar och levererade dem vidare. Undvek därigenom att ge schweizarna andrum.

Världklass eller mer korrekt, Vigge-klass.En prestation värd alla tänkbara lovord. Kunde Expressen ge Hysén och Brolin sex getingar för sina respektive insatser så passar Annoredaktionen på att spränga tregraders vallen vad gäller Gröna hjärtan. Vigge förtjänar inte mindre än sex sådana.

Brolin och de andra boysen grävde guld i USA 1994. Det slutade med brons. Vigge och hans kumpaner gräver för tillfället olja i Moskva. Det vetifan hur det slutar men att upprepa eller rentav överträffa bragden för 24 år sedan är nog inte omöjligt.

Hysén placerade Gary Lineker i fickan 1988. Victor Nilsson Lindelöf kan mycket väl placera Harry Kane på samma ställe i lördagens kvartsfinal mot England. Det är som sagt dags att sätta punkt för gamla bragder och låta nya ta vid. Tack Vigge och Sverige. Ni gör något obeskrivligt stort just nu!

Facebook Comments Box