ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

VSK Fotboll möter Syrianska FC i Svenska cupen

Idag kl 1900 möter VSK en välkänd motståndare i form av SFC i Svenska cupen. Det blir säkert en tuff match även om det finns tecken som talar till VSK:s fördel.

Ett sådant tecken är att tränaren Zveztan Milosevic har sagt upp sig då han fått ett lukrativt erbjudande om att träna en klubb i Saudarabien. Han hann vara på sin post mindre än två månader och SFC står nu återigen utan tränare. Fram till sommaruppehållet faller tränaruppdraget på den långtidsskadade och erfarna anfallaren Mattias Genc. Mattias må vara en erfaren spelare men han har överhuvudtaget ingen tränarerfarenhet att skryta med. Till LT säger han att han så klart ställer upp för klubben i ett sådant här läge. Han får också bolla med Zvezdan vid behov. Detta upplägg är så klart inte optimalt för att vinna matcher mot fd serieledarna.

En ytterligare omständighet som talar för VSK-seger ikväll är att SFC är rent ut sagt kassa på hemmaplan i år. Man har tagit mindre än en poäng i snitt på sina hemmamatcher. Vi på ANNO 1904 tycks ha inspirerat andra VSK:are till att plocka fram statistik för att belysa årets serie. Som ni kan se har Potus Föll tagit fram en mycket snygg graf som sammanställer hur många poäng lagen i Div 1 Norra tagit på hemma- respektive bortaplan. Vi tackar Pontus för den fina sammanställningen som är mycket talande i sig.

Nu gäller att VSK studsar tillbaka från debaclet i lördags och återigen visar fokus och vilja att vinna. Att åka ur mot Syrianska i Svenska cupen är inget vi vill göra.

Facebook Comments Box