ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Vi har ett lag som tagit två av tre SM-guld de senaste åren – ge dem optimala premiärförutsättningar

Bland mycket annat under den extremt fullmatade helgen inledde också VSK:s Bandydamer sin säsong. De gjorde det mot KS Bandy i en match som dominerades från start till mål. Det var roligt att se VSK spela en offensiv, fyndig bandy där den enda chansen avlöste den andra.

7-1 blev det till slut. En spelmässigt och resultatmässigt klockren premiär. Tyvärr hamnade matchen i kläm mellan allt som skedde den gångna helgen. Det var faktiskt lite beklämmande att se de taggade spelarna åka ut inför nära på tomma läktare där bara det närvarande pojklaget mötte deras entré med jubel.

Det här laget med sina tre raka finaler i bagaget förtjänar så mycket mer. Premiären var olyckligt nog inklämd strax före VSK Fotbolls viktigaste match för säsongen. Till råga på allt utkämpades dubbla handbollsmatcher och en innebandydito under samma eftermiddag.

Att göra som handbollen och placera matcherna efter varandra kan ju vara rekommendabelt. Att ha sex hemmamatcher inom loppet av en helg det vinner dock inget av lagen på. Här önskar jag att laggen kommunicerade med varandra. En premiär får helt enkelt inte behandlas på det här viset.

Vi har ett lag som tagit två av tre SM-guld de senaste åren. De måste få rätt förutsättningar för att kunna nå ut till de idrottsintresserade västeråsarna.

Om vi bortser från det tråkiga runtomkring var det en förträfflig premiärhelg för VSK Bandy. Dubbla segrar i matcher där såväl damer som herrar dominerade från start till mål. Trots det finns det ännu mer att hämta hos bägge. Det bådar gott. Vi hade båda lagen i final 2019. Det är ingen omöjlighet att vi får en repris av det 2022.

Ta er till hallen. Ni  kommer bjudas på offensiv bandy från två topplag. Det är svårt att få bättre sportslig underhållning än så i den här stan.

Facebook Comments Box