ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Det är dags för en publikmässig nytändning!

I fredags var det premiär för VSK Bandy hemma mot Bollnäs. I en spelmässig mening blev det en stor framgång. 5-1 och bud på mycket mer än så. Premiären följdes av en bortamatch mot den gamle rivalen Örebro. 10-1 blev det där.

Imorgon är det dags för match tre när Edsbyn kommer till ABB Arena. Det blir ett motstånd av en annan kaliber även om Hälsingelaget föll stort mot Motala senast.

Den bandy VSK visat upp har varit väldigt lovande. Då är säsongen ändå bara i sin linda. Vi såg redan under förra säsongens kvartsfinaler mitt AIK att Micke Carlsson har något stort på gång. När de nya klasspelarna blivit varma i kläderna kan det bli rent av fantastiskt. Jag tror faktiskt att bandymedia underskattat VSK:s nivå en aning trots att laget var betraktat som en utmanare.

Jag hoppas att fler VSK:are lockas av den fina bandy VSK levererar. Hör ibland kommentarer om att bandyn är så tråkigt inomhus. Jag håller med om att hallen är ett otyg till arena men den bandy som spelas är desto bättre. Skit i hallen och fokusera på isen. Det som sker där är något synnerligen trevligt. Den mest underhållande bandy jag sett på många många år faktiskt.

Jag tror att en ny storhetstid är i sin linda. Man har en ny typ av totalbandy på gång. Mixen är mycket tilltalande. Vi har ett gäng blivande landslagsspelare som kommer vara ledande under många år, samtidigt håller kulturbärarna; Joneby, Gröhn och Holmberg den Grönvita fanan högt alltjämt. Det förtjänar en nytändning publikmässigt.

Krocken med hockeyn under premiären satte stopp för en premiärfest. Imorgon hoppas jag att vi, med det i åtanke, kan hysa viss revanschlystnad och komma till arenan i större utsträckning. Se till att det spelarna gick miste om mot Bollnäs är något de kan njuta av mot Edsbyn.

Jag må vara en drömmare men tror verkligen att många fans, som inte sett så mycket bandy sedan hallens tillkomst, skulle bli positivt överraskade om de såg VSK spela. Det är fart, finess och en sjujävla massa VSK:are som anfaller. En fröjd för ögat helt enkelt.

Vi ses imorgon hoppas jag. Det är värt entrépengen när den bästa underhållningen stan har att erbjuda äntrar isen. Som Kalle skulle ha utbrustit: ”Hejsan alla är ni klara!”

Facebook Comments Box