ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

”Vi är redo” – Tifogeneralen summerar förberedelserna inför hemmapremiären

Det är bråda dagar för VSK Tifo så här inför hemmapremiären och årets största fotbollstifo.

– Det har varit mycket nu säger Tifo-generalen Emil Johansson, när Anno 1904 ringde upp honom för att stämma av läget, så här dagen innan det smäller på Parken.

– Vi får inte glömma att vi hade två finaltifon för bandyn för några veckor sedan och sen vårt sedvanliga premiärtifo i fotbollen att ordna med. Det har varit riktigt mycket nu en tid.

Hinner ni klart?

– Vi hinner alltid klart, vi är faktiskt klara sen en knapp vecka tillbaka. Nu är vi redo, sammanfattar Emil läget med.

– Nu återstår att rigga tifot på arenan matchdagen. Vi ansvarar också för att få fram flaggor till Folkets marsch och få ned dessa på stan, så ja, vi har en del att pyssla med in i det sista. Jag har tagit ledigt premiärdagen för att hinna med allt, säger Emil.

Vi antar att ni inte avslöjar något om tifot imorgon?

– Hehehe, du svarade själv på frågan. Men jag kan faktiskt säga att det kommer bli något som är lite annorlunda.

Det låter som riktigt mycket att stå i, tar ni semester efter premiären?

– Hehehe, faktiskt så gör vi det. Vi har en regel om att två veckor efter ett stortifo tar vi ledigt och då pratar vi inte tifo med någon utan är bara vanliga supportrar.

Låter klokt, hur ser tifosäsongen ut förövrigt?

– Efter vår semester sätter vi igång att planera för höstpremiärtifot som är nästa stora grej i schemat. Där emellan kör vi som vanligt också lite mindre tifon.

– Vi har blivit av med vår skrubb under ståplatsläktaren så vi har inga möjligheter längre att göra tifon på arenan.

Oj, vad gör ni nu?

– Vi har så klart vår stora lokal på stan som vi nu har gjort lite mer permanent. Vi har inrett den med en jobbdel och en äta/sova hörna där vi har lite kokmöjligheter och några madrasser när det blir sent.

Det låter bra, något du vill säga avslutningsvis?

– Ja, vi är bara fyra personer i tifogruppen just nu och vi skulle behöva förstärkning. Så är det någon som känner sig manad är vara med i ett härligt gäng och göra roliga och coola grejer för VSK, så är det bara att kontakta mig, avslutar Emil.

Vi och alla andra supportrar tackar Emil och Tifo-gruppen för deras fantastiska arbete med att färga våra läktare grönvita.

Se också Tifogruppens fantastisk film!

Se också VSK Tifos fantastiska film


Facebook Comments Box