ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Supportern och VSK-medarbetaren Lennart Fallbrink om framtiden – ”väldigt positivt”

Det är få som inte vet om att supersupportern Lennart Fallbrink sedan januari i år jobbar som telefonförsäljare åt VSK Fotboll.

–  Det har varit tre fantastiska månader, säger Lennart.

– Allt är väldigt positivt i och runt klubben. Jag möts av ett stort intresse när jag ringer företagen i Västerås och diskuterar sponsring.

Om varumärket VSK Fotboll

– Det är min absoluta känsla att VSK har ett starkt varumärke där ute och jag är övertyg om att det är bra att vi står på egna ben, det ger en tydlighet – folk vet vad de stöttar, säger Lennart och fortsätter:

– Att vi nu spelar i Superettan är jätteviktigt. Det märks hur företagen i Västerås vill vara med på en resa, de vill förknippas med något som är på väg framåt och uppåt. Fortsätter vi att gå bra sportsligt, kommer intresset att öka ännu mer.

Hur har det gått med försäljningen?

– Jag kan inte avslöja några siffror men jag kan säga att jag har knutit ca 50 nya företag till föreningen som aldrig någonsin sponsrat VSK Fotboll tidigare. En annan effekt av att ringa upp företag är att jag också har fått tillbaka många företag som kanske sponsrat VSK en gång i tiden men som inte gjort det på många år. Som sagt, det finns ett intresse och en vilja att hjälpa stadens största fotbollsklubb till att göra vår resa mot eliten, sammanfattar Lennart.

Hemmapremiären imorgon

– Det ska bli sjukt roligt med hemmapremiär. Jag tror VSK vinner, men jag har stor respekt för IK Brage. Vi har mött dem många gånger och vet att de är svåra att slå. Det blir en tuff match men jag tror VSK vinner med 2-1 till slut, säger Lennart.

Om morgondagens publiksiffra säger Lennart så här

– Min dröm är att vi slår rekordet på Parken, att vi blir fler än 6 400. Jag inser att det kan bli svårt med vädret som spås för morgondagen, men det är min dröm. Det känns ändå som att det är mycket större tryck runt fotbollen nu än 2011 när vi gick upp senast.

– Det viktigaste är att grabbarna får ett bra stöd av publiken, oavsett hur många vi är, säger lennart.

Hur laddar du upp inför matchen?

– Jag laddar upp med att jobba tills det inte går längre pga alla förberedelser kring matchen. Sen tar jag mig ned till stan och sätter mig med mina kära grönvita vänner, tar lite bubbel och har det bra. Sen ska jag så klart gå med i marschen till Parken, avslutar Lennart.

Anno 1904 tackar Lennart för intervjun.

Facebook Comments Box