ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Anna Sjödin: Jag tycker publiksiffran är bra

Publik på VSK - Öster, Fotograf: Åke Hedvall

Publik på VSK - Öster, Fotograf: Åke Hedvall

En stor snackis inför och efter matchen mot Östers IF var att VSK inte lyckades fylla ut arenan med de 500 platser som var tillåtna. Direkt efter matchen tog vi kontakt med ordförande Anna Sjödin och frågade hur hon såg på att 401 personer som letat sig till matchen.

– Det känns bra, det är över förväntan. Vi trodde vi skulle få runt 300 och det är jättekul. Det är fortfarande många människor som inte fått all sin vaccinering så de vågar inte komma. Sen har man inte vanan inne att gå på live samt vädret emot oss. Jag tycker publiksiffran är bra. Säger Anna Sjödin.

På frågan om att många andra lag har lyckats fylla platserna men inte VSK så så vill Anna först utvärdera och sen se vad de kan göra inför nästa match. En del kritik har lyfts i supporterleden att biljettpriset var för dyrt, kring detta säger hon.

– Det är årsmötet som har fattat vad vi skulle ta och våran budget. Den budget som vi gick fram med var baserad på en corona situation. Hade vi en situation runt 300-500 i publik så är det där vi behövde ligga för att täcka kostnaderna. Det var det vi var tvungna och ta varken mer eller mindre. Säger Anna och förklarar att föreningen har som målsättning att gå +-0 på dessa matcher men med en liten förhoppning att få en liten avkastning som kan gå tillbaka till verksamheten.

Om en månad kommer VSK ha sin nästa hemmamatch och mycket tyder på att restriktionerna kommer släppas ytterligare för en större publik.

– Fungerar allt och vi får öppna för 3000 så får vi titta på hur vi ska skapa den folkfest vi vill ha. Säger Anna, exakt vad de kommer göra för åtgärder vill hon inte precisera utan ber om att få återkomma.

Styrelsen ska ha möts i måndags men hade inga åtgärder att presentera, Anna sa att de skulle mötas ikväll och diskutera frågan och vi ber om att få återkomma kring vilka åtgärder VSK tänker göra.

Foto: Åke Hedvall

Facebook Comments Box