ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Välkommen tillbaka Carlos!

Nu när det är klart att Carlos Gaete ”Geten” Moggia återvänder som soldat till de grönvita stormtrupperna är det dags för oss att hälsa honom välkommen tillbaka till VSK Fotboll.

I höstas när det blev tydligt att VSK inte avsåg att behålla Geten var det många av oss supportrar som uttryckte sin förvåning över detta beslut. Det var nog inte många som förstod hur klubben resonerade när man gav foten åt en startspelare som besitter egenskaper som ingen i den dåvarande eller för den delen den nuvarande truppen har i kroppen. Till detta ska läggas att tränare Gabrielsson alltid velat haft Carlos då han kan hans spelsystem, till skillnad mot vilken ersättare som helst, inklusive Messi. Sånt är viktigt i tränarmanualen.

VSK Fotbolls scoutinggrupp har febrilt letat efter Carlos ersättare. Flera namn har snurrat runt i sillyrymden, alltifrån unga lovande spelare till riktigt tunga pjäser med dyra löner och grundmurad fotbollskompetens. Men när det gått några månader så insåg Sportklubben att Carlos trots allt var den bästa lösningen på mittfältet. Man saknade väl inte kon förrän båset var tomt, som det brukar heta.

Nu ska vi inte återupprepa allt vi skrev i vår hyllningsartikel förra året, men Geten är en spelartyp som VSK faktiskt behöver alldeles väldigt mycket, speciellt i år som nykomlingar i Superettan. Det behöver finnas en gris på mittfältet som stoppar upp eller fördröjer motståndarnas anfall med alla till buds stående medel, samtidigt som han vet var gränsen går och därför inte blir utvisad varje match.

Som vi sagt många gånger förr, Carlos är den perfekta grisen för VSK. Ingen gör det smutsiga jobbet med att förstöra motståndarnas speluppbyggnad bättre än honom.

Vi har nu en liten önskan att Carlos känner en smula ansvar för att lära ut sina knep till de yngre spelarna i truppen. Vi är övertygade om att det knappast finns ett tjuvnyp eller skavning som Moggia inte behärskar, till fulländning.

Välkommen tillbaka Carlos, du har varit saknad.

Facebook Comments Box