ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Våga svettas – tufft att ha långkalsong!

Det förväntas kyligt väder imorgon mot Nyköpings BIS och Siberian Park lär leva upp till sitt öknamn. Men det var inte allt för länge sedan VSK publiken var van att gå ut i minusgrader och stå och titta på Bandy. Vi har ett hittat ett riktigt guldkorn från det gamla VSK fanzinet ”När himlen är grönvit” skriven av Nichlas ”Luma” Bergman, om att bära långkalsong. Publicerat med tillåtelse från artikelförfattaren.

Vi ses imorgon, med eller utan långkalsong.

 

Våga Svettas – tufft att ha långkalsong!


När det är 10 minusgrader och det blåser nordliga vindar och man är på väg till Rocklunda för att titta på när VSK förnedrar Ljusdal, då är det inte kul att stå och frysa i 90 minuter.

Då vet jag en sak som värmer (nästan) lika fint som en termos med rykande varm glögg. Det är mina varma och härliga långkalsonger. Det är verkligen ett plagg man har nytta av. Det kan vara hur kallt som helst ute – långkalsongen hjälper mot all kyla.

Har jag inte långkalsonger på mig när det är kallt ute känns det som om jag har stelopererat hela kroppen.

Men jag måste tilläga att även fast man har långkalsonger på sig och inte fryser kan man naturligtvis värma sig med alkoholhaltiga drycker. Det finns ingen risk för att man blir överhettad.

Tröttnar man på att ha ett visst par långkalsonger går man bara och köper ett par nya. Det finns många olika varianter och färger man kan välja mellan.
Är man glad kan man sätta på sig ett par ljusare långkalsonger. Nackdelen att använda ljusa långkalsonger är att brunranden blir så tydlig då. Så vet du om att du har problem med brunränder kan du välja ett par mörkare långkalsonger.

Vill man vara lite ”Wild & Crazy” kan man köpa ett par med t.ex. elefanter på. Det kan höja stämningen på vilken tråkig bandymatch som helst.

Känner man för att vara lite pervers (som Bengan allt som oftast är) kan man köpa ett par i läder eller gummi.

Vänd er till Bengan var man kan köpa såna. Han har adresser till Norra Europas alla gummi- och läderklubbar. Det ryktas att det finns flera klubbar på Bäckby.

Det är inte bara på bandy man kan använda sina ”långisar”. Tänk om värmen slutar att fungera mitt i smällkalla vintern, då är det fint att ta fram ett par ur byrålådan. Det är ett riktigt universalplagg med många användningsområden.

Jag har fått utstått mycket kritik främst ifrån Källberg, p.g.a. att jag använder långkalsonger. Men trots att jag har fått utstått mycket kritik tänker jag att bära mina långkalsonger med stolthet.

Tänk om alla gick och frös sönder pungkulorna då skulle ju inte mänskligheten kunna existera. Då blev det kanske aporna (alla apor är djurgårdare) som tog över. Vilken hemsk tanke, va? Tänk på det när ni säger något nedsättande om långkalsonger till någon. Han/hon kanske inte tål kritik och slutar att använda långkalsonger p.g.a. det.

Ni äventyrar hela mänsklighetens existens … 

 

 

Läs även detta från ”När Himlen är grönvit”: Umeåresan eller nuturisternas norrlandssemester?

 

Facebook Comments Box