ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

VSK är i sorg, Kung Liston är död

Det är med stor sorg nyheten når oss. Nyheten om att Lennart Liston Söderberg har avlidit vid en ålder av 81 år.

Hans insatser för VSK är kanske större än någon annans, där han förutom att ha varit en karaktär som få glömmer bort, tagit VSK Fotboll till allsvenskan vid två tillfällen, både 1977 och 1996.

Idag är en sorgens dag. Ramsor som ”Lennart Liston satt på taket…” och ”Lennart Liston Söderberg, ja så heter han” spinner runt i huvudet och många är vi som är uppväxta med Liston ståendes vid avbytarbänken. Antingen dom som började följa VSK i slutet på 70 talet, men även för oss som började följa VSK i mitten på 90-talet, och inte heller glömma de som började gå på VSK Fotbolls matcher i början på 2000-talet. Alla har sett Liston träna VSK. Alla har sett honom uttala sig i media på ett kanske inte alltid polerat sätt. Få profiler, om ens någon, i Västerås Sportklubbs historia har satt sån prägel på hela föreningen, på supporterskapet och identiteten som Liston har gjort

Självklart måste vår bäste tränare genom alla tider hyllas, på ett sätt som ingen annan någonsin har hyllats. Låt oss samla oss några dagar, för att sedan göra gemensam sak som ger eko ända upp till den plats i himlen han nu titter ner på oss, i gott sällskap av Kalle Rosenberg.

Himlen är grönvit, och du är och förblir alltid KUNG LISTON!

Facebook Comments Box