ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

VAD HÄNDE DECEMBER 2014?

Solen skiner och långledigt, men vem bryr sig? Sällan man längtat så mycket till en måndag. Inspirerad av Erik Niva så vill jag ge min historia om december 2014, där allt kunde tagit slut.

Vi tjuvstartar på eftermiddagen 28 november 2014 har jag ett långt samtal med Joakim ” Zocko” Lindborg. De vi vet då är att VSK Fotboll aldrig varit så nära graven. Vi vet också att Forza Grönvitt har ett extra inkallat medlemsmöte 9:e december, där det med största sannolikhet kommer beslutas att vi ska tömma våra kistor. Men vi förstår också att det inte kommer komma att räcka, så vad kan vi göra?

Zocko börjar då prata om Swish och det kanske vore en grej. Jag lyckades få ner swish på mobilen och den kvällen är Forzas insamling i gång där Swish är en av betalmetoderna.

Man kunde också skänka på mer traditionella sätt genom Forzas bankkonto och stödhinkar på bandymatcherna. VSK bandy hade en hemmamatch 30 december, där vi fick in över 10.000:- på annandagen skänkte de i baren i Sandviken sin dricks. Hur frivilligt det var får ni fråga Arne H om.

Men tillbaka till swishen. Det var en ny metod och långt ifrån alla hade Swish. Utan någon som helst fakta så skulle jag tro att det är många som laddar ner Swishappen i det här skedet och skickar sin första swish till Forza grönvitt, eller till mig då eftersom vi styrde det till ett privat konto, vilket senare kommer visa sig dra till sig bankens uppmärksamhet.

Vi är i gång och rätt snart får vi idén av Andreas Bergh att köra swishmobbar. som tisdag 19:04 ska alla Swisha 19,04:-. Vid första mobben hade jag laddat upp rejält, skulle filma när det började swishas. 19:04 pep det till en gång sen hände ingenting, vilken antiklimax. Besvikelsen och tomheten kunde jämföras med när Örebro gjorde 1-0 på Behrn i ösregnet. Loggade in och tittade, en swish. Men efter någon minut började det rassla i telefonen. Om det var systemet som inte pallade trycket eller om vi är dåliga på klockan låter vi vara osagt.

Forza Grönvitts insamling är nu igång på allvar och det är dags för medlemsmöte.

Som väntat så blir det ett odramatiskt möte. Det beslutas att Forza skänker 250.000:- eller en kvartsmiljon som vi ville att det skull heta i media. Vi hade dock en hake, VSK måste försäkra oss om att de löser det återstående innan de får något av oss.

Jag ringer VSK:s dåvarande ordförande Bengt-Åke Nilsson från mötet och berättar vad vi kommit fram till. Jag tror inte han var medveten om storleken på vår kassa, för redan vid det samtalet kändes det som han gick från rätt uppgiven till att nu grejer vi det här. Sen rullar det på med presskonferens, radio, huvudnyhet på Aftonbladet m.m

Under tiden fortsätter givetvis swishandet och nu har banken vaknat till. Mitt konto skulle låsas om jag inte förklarade vad som skedde. Det blev dock helt odramatiskt, jag visade utbetalningarna jag gjort till VSK Fotboll samt olika inlägg så de hörde aldrig av sig.

På nyårsafton saknas det några tusen lappar från att själva swishen skulle dragit in 100.000:-

Jag, Niklas Andersson, Danne Söderlund, Peter Klintberg och Fredrik Lindström firar nyår som vi gjorde några år i oliks VSK konstellationer på den tiden på Viking Ciderella. På nyårsafton så står båten kvar i hamn och inväntar tolvslaget. När tolvslaget närmar sig står vi på däck och se andra har väl fokus på annat. Själv står jag och och räknar på de sista swisharna, 23:57 passerades 100.000:- . Det betydde att FORZA GRNÖVITT gick in med 450.000:- total.  Fyrverkerierna drog igång och vi kunde inte få ett bättre slut på överlevnadskampanj.

Sedan tar Anders Tengström över rodret och VSK SWISH bildas och ny framgångssaga skrivs.

DET ÄR VI SOM ÄR VSK, VI SYNS PÅ MÅNDAG!!!

DON DERBY

Facebook Comments Box