ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Ödmjukhet och tålamod är ledorden

VSK Fotboll börjar sin första allsvenska säsong på 27 år om ungefär ett dygn. Overkligt om du frågade representanter för klubben, supportrar och partners den där kalla novemberdagen på Idrottsparken 2014.

Därför skickar vi med ett utrop till alla i och runt VSK Fotboll. Ha tålamod och var ödmjuk för att vi är nya för den här situationen!

  • VSK Sport´s har 18 bussar till premiärmatchen, från tre olika ställen. Ha tålamod med att saker inte kommer fungera smärtfritt, så många bussar har vi inte varit i närheten av innan i modern tid, och kommer med största sannolikhet inte vara i närheten av det under resten av säsongen heller. Att skala från 2 bussar till 18 bussar är inte enkelt. Ge feedbacken direkt till representanter för VSK Sport´s!
  • VSK möter det lag som har spelat i allsvenskan flest säsonger i premiären. En klubb och lag som har rutin i massor. Ha tålamod om det finns spelare i vår trupp som är tagna av stundens allvar.
  • Domarna kommer vara en ytterligare motståndare i år, vi är nykomlingar och minsta klubben i serien, vi kommer inte få något gratis. Vi får inte fastna i konstant gnäll, varken på läktare eller på planen, det kommer bara drabba oss själva.
  • Kalle Karlsson och Alexander Rubin har aldrig tränat ett allsvenskt lag. De är enormt kvalificerade, men har inte rutinen. Ha tålamod med både resultat och ödmjukhet för att det kommer tas diverse felbeslut ibland.
  • Arenan vi spelar på hemma är ombyggd och nya personer är anställda för att ta hand om evenemangen. Bortåt 200 funktionärer kommer finnas på våra hemmamatcher. Ha tålamod med att det kommer kunna ta lång tid i insläpp, vid kiosker etc. VSK är medvetna om det och kommer arbeta med att förbättra upplevelsen under året. Skriv inte arga insändare för att ni inte lyckades se starten av matchen om ni kom 15 minuter innan matchstart. Se till att vara där 45 minuter innan istället.
  • Vi får en enorm tillväxt av nya personer, både på sittplats och i klacken. Ha tålamod med att alla inte kan alla ramsor, alla vet inte exakt var och hur man ska stå eller uppföra sig. Berätta för de som du ser inte förstår istället för att skriva arga inlägg på sociala medier.
  • Enligt mediatipset har vi en enormt utmanade start på serien. Första 7 matcherna möter vi de lag som är tippade: 1,2,4,5,6, 9 och 14. Har vi 6 poäng då kanske det till och med är riktigt bra? Ha tålamod och is i magen, vi har 30 matcher vi ska spela i år. Det avgörs först efter sista matchen mot Hammarby på Hitachi Energy Arena.

Jag avslutar som den gode Peter Balonius skrev i När Himlen Är Grönvit under allsvenska säsongen 1997: ”Med trepoängssystemet kan det gå fort”. Då var 3 poäng relativt nytt. Men faktumet kvarstår och bygger på det vi började inlägget med: Ha tålamod!

Imorgon får vi uppleva den häftigaste matchen kanske någonsin inför säkerligen 4000 VSK-supportrar. Vi ska njuta av det för vi är så värda det. Med ett stort uns av både ödmjukhet och tålamod.

Facebook Comments Box