ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Två poäng att ta med sig inför Villa

VSK Bandy hamnade ånyo i lite trubbel med tidigt underläge mot Tellus ,med följden att man fick ta sig an en väldigt defensiv motståndare. Det går naturligtvis att analysera och hitta bristerna som förklarar varför. Samtidigt är idrotten ibland lite ologisk, studsar lite åt det ena lagets vägnar. Matchen hade lika väl kunnat sluta med 8, 9 måls segermarginal till Grönvitt. Tellus hade tre chanser i första halvlek och satte alla dessa.

Det var visserligen ingen fantastisk insats av VSK men heller ingen som ska leda till oro och funderingar. Det vi får ta med oss var att Grönvitt kunde hantera ett hemåtbackande lag på ett tålmodigt sätt. Underlägen med 0-2 och 2-3 var inga större hinder på vägen.

Jag tror Magnus Joneby var inne på rätt spår inför gårdagens match. Vid de flesta matcherna under säsongen har Grönvitt spelat bra eller okej. Undantaget är Sirius som får betraktas som ett undantaget bottennapp. Visst går det att hitta enskilda försvarsmisstag och peka på en viss ineffektivitet i vissa fall offensivt. Det är dock ingen fara på taket. När vi i mars kommer sammanfatta den här säsongen tror jag vi kommer kunna se tillbaks på många matcher där vi haft det flyt som i början saknats.

Faktum är att vi redan sett det flytet i matcherna mot Bollnäs och Motala. De matcherna var ju faktiskt inte så vansinnigt mycket bättre än matchen mot exempelvis Broberg, där VSK föll men skapade en enorm mängd chanser. Visst kan man tala om oskärpa i viss mån men högre grad har det handlat om de slitna men ofta förekommande små marginalerna.

Det blev 6-4 till slut igår. Ingen fantastisk match som sagt men en stabil insats med två poäng Grönvitt får ta med inför söndagens mastodontmöte med Villa. Då får vi ett verkligt elddop över hur VSK står sig mot bästa tänkbara motstånd. Det lär bli en suverän match. Väl mött i hallen!

Facebook Comments Box