ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Låt inte centimetrar eller statistik avgöra: bara krossa Helsingborg!

Bollen var inne. Eller var den det. Jo det var den säger vissa, Trelleborgsbacken som rensade säger ”Huvudsaken det inte räknades”. Andra säger att, ”nej den var inte inne”.

Men faktum är att ingen kan säga om bollen mot Trelleborg var inne eller inte. Men vi kan väl ganska lätt konstatera att marginalen plus eller minus är absolut som  mest 5 ynka centimetrar. Vi kan också konstatera att på returen slår debutanten Herman Magnusson bollen i ribban. Även där 5 centimeter från att vi skulle kunna glömma de första 5 centimetrarna. Men för att sätta pricken över i:et så kontrar Trelleborg och Henry Offia är sannolikt på rätt sida offsiden med…ja ni har hört det förut, ungefär 5 centimeter.

Kan vara en bild av amerikansk fotboll och boll

Den sekvens jag pratar om är självklart den sekvensen som uppstår efter ungefär 12 minuters spel på Iver Arena i lördags. I en match där VSK fullständigt krossar Trelleborg. På alla sätt utom i målprotokollet.  3.35 – 0.55 säger expected goals. Resultatet skrivs till 1-1 och vi har återigen en sån där match vi måste prata om centimetrar, domare och ineffektivitet. Resultatet som i all rimlighet borde skrivits till någonting likt 3-1 blev något annat. Vi har sett det förrut denna säsongen. Inte bara en gång, utan gång efter annan. Det börjar bli uttjatat.

På lördag spelar VSK den enskilt viktigaste matchen på många år, kanske faktiskt sedan Södertälje hemma år 2015. Faktum är att VSK inte har haft något att spela för i sista omgången sedan just år 2015.

Den enda önskan som finns inför lördag är att vi kan slippa prata om centimetrar, vi slipper prata om onödigt tappade poäng mot Brage och Örgryte. Vi slipper prata om att vi ligger trea i expected points, eller att vi leder expected goals. Vi slipper prata om att Taha Ali är en grym fotbollsspelare men en dålig avslutare. Vi slipper prata om skador på Pedro Ribeiro eller Anton Fagerström.

Kan vara en bild av 4 personer, personer som utövar sport och utomhus

Utan det enda vi pratar om är: ”VSK FOTBOLL ÄR KLARA FÖR SUPERETTAN 2022”.

Resten kan vi fokusera på sen.

AVSLUTNINGEN

Vilka matcher är intressanta från ett VSK-perspektiv då? Till synes ser Brage och AFC ut som två kandidater vi behöver bry oss om. Men faktum är att vi i praktiken kan glömma både Brage och AFC och bara fokusera på Jönköping Södra och Akropolis, förutom vår egen match såklart.

Förutsättningarna är enkla:

  • Vinner VSK så spelar vi i Superettan 2022
  • Spelar vi oavgjort så spelar vi i Superettan 2022 såvida inte BÅDE Akropolis och J-Södra vinner sina matcher
  • Förlorar vi (med max 1 mål) så spelar vi i Superettan om NÅGOT av lagen Akropolis eller J-Södra förlorar

Matcherna

Helsingborg – VSK

Ett Helsingborg som är klara för kval till allsvenskan om laget spelar oavgjort. Det krävs inte många hjärnceller för att förstå att det kan bli en repris på Sverige-Danmark från EM 2004 om det är oavgjort när klockan närmar sig 90 minuter, detta eftersom VSK lär kunna klara sig kvar vid oavgjort

Öster – Akropolis

Öster är ett av seriens absolut formstarkaste lag. Laget har dessutom hemmaplan. Mycket talar för att Öster inte kommer vika ner sig i den här matchen.

Trelleborgs FF – Jönköpings Södra

Här möts två av seriens absolut formsvagaste lag. På 10 senaste matcherna är Jönköping sämst av alla lag, och Trelleborg ligger på en 13:e plats. Här talar ändå mycket för att Jönköping kan ta sig samman och slå ett svagt Trelleborg.

På lördag runt klockan 17.00 vet vi. Kommer VSK spela i Superettan år 2022 eller väntar ett kval mot Skövde AIK.

Så, mer än någonsin behövs frasen: HEJA SPORT!

Vi ses väl på Olympia?

Facebook Comments Box