ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

”Tre nya poäng på resan som snart tar oss i mål”

Det är en jävla resa att ta sig igenom en serie och stå där vid slutstationen som seriesegrare. Särskilt för ett lag som av hela sin själ vill vinna den där serien dessutom har omgivningens förväntningar på sig.

30 matcher, 3 årstider med allt vd det innebär, rejält skiftande underlag och somliga motståndare som  inte vill bjuda upp utan tenderar att parkera bussen.

En sak är säker. Du kan inte klacksparka dig fram, ta dig igenom serien via skönspel. Det är ett mentalt spel som laget har att överbrygga.VSK är nära nu. 25 av 30 stationer har passerats. 7 pinnar ned till Syrianska. Mycket ska till för att tappa det.

I eftermiddags stod Skellefteå på programmet Toppen mot botten alltså. VSK svarade för en bra första halvlek där man kontrollerade spelet fullständigt. Kulturbärare Simon Johansson svarade för halvlekens absoluta delikates genom sitt 1-0. En dribblingsräd som avslutades med ett curlat vänsterskott i bortre krysset. Snyggt och synnerligen välförtjänt.

Om den första halvleken var bra ur VSK:s synpunkt når den andra inte alls upp till samma nivåer. Dålig rörlighet och dåligt passningsspel. Grönvitt är emellertid inte hotat. När inhoppande Dogge Karlberg petar in 2-0 är saken biff. Tre nya poäng på resan som snart tar oss i mål.

Stabil sista utpost

Det känns riktigt skönt inför fortsättningen. Förutom resultatet kan poängteras att Anton Fagerström svarade för sin nionde nolla. Med det tangerar han sitt karriärbästa i fråga om hållna nollor per säsong. Det skulle förvåna oss om han missar möjligheten att även överträffa sitt gamla rekord. Fem försök återstår.

Eftersom en säsong innebär en lång och brokig resa är det oerhört skönt att ha en kille av Antons kaliber som sista utpost. Alltid lugn och trygg. Idag hade han inte jättemycket att göra men fanns påpassligt i straffområdet när Skellefteå hade några ynka försök till anfall.

Andra gånger har den gotlandsbördige keepern haft desto mer att göra.  I svåra lägen har han ofta klivit fram och svarat för vitala räddningar som biostat lyft hela laget. Det är sådana målvakter som krävs om man ska vinna en serie. Det är sådana matchvinnare som blir tungan på vågen i ett sånt här mindgame som en lång serie faktiskt kan karakteriseras som. Anton är helt enkelt en ytterst bidragande orsak till att VSK är så nära nu. Seriens bästa keeper. VSK:s kanske viktigaste kugge.

Avslutningsvis

Nu väntar en bortatripp med matcher i Örebro och Umeå, mot Forward respektive Team TG. Inga lätta matcher men ändock klart överkomliga. Skulle förvåna om det blir mindre än 4 pinnar i de matcherna. Travesterar på nytt barndomens bandyprogram: VSK och fotboll, det är fint det.

Facebook Comments Box