ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Träningsmatch: VSK – ASIF

I kväll klockan 18.15 möter VSK nykomlingarna Arameisk-Syrianska IF!

Arameisk-Syrianska är nykomlingar i norrettan, de vann sin division 2-serie överlägset förra året och tog sig dessutom vidare i Svenska cupen. I cupen vann de över Akropolis med 4–2 och sedan dåvarande superettalaget Assyriska med hela 3–0, både Akropolis och Assyriska hade flera startspelare i startelvan.

Mot VSK kommer Arameisk-Syrianska med en stor trupp och ska testa två olika startelvor. De har visserligen tappat sin skyttekung Stefan Ostojic till Enskede, men har kvar Fredrik Notice (17 mål 2016) som var den som gjorde två mål och höll på att skjuta ner VSK till division 2 i sista matchen under drömhösten 2015.

Inför norrettan har de förstärkt med mittbacken Nemrut Awrohum som förra säsongen spelade 13 matcher för BP och tidigare har spelat i superettan för Assyriska, samt mittfältaren Matias Ledezma som spelat i superettan för Frej i flera säsonger

Arameisk-Syrianska vann sin första försäsongsmatch med 3–2 över division 2-laget Sundbyberg och hade flera provspelare på plan, till exempel tvåmålskytten Filip Tasic som förra säsongen huserade i Djurgårdens U21-lag.

VSK förlorade senast mot Dalkurd med 1–5 (1–3), men siffrorna är lite missvisande. Efter att ha tittat på matchen i efterhand kan Anno 1904 avslöja att Dalkurd endast hade tre skott på mål i första halvlek, där alla gick in.

Vi ses på Solid Park Arena i kväll!

Foto: VSK Fotbolls Facebook-sida

Facebook Comments Box