ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Tankar inför Sollentuna FK

Så var det återigen dags för träningsmatch och denna gång ställs VSK mot division 1 laget Sollentuna FK, ett Sollentuna som imponerat under försäsongen genom att först besegra Karlberg (3-1), vinna mot AIK (2-1) och senast spela oavgjort mot BP (1-1). Även om VSK ska vara favoriter att slå Sollentuna så är det inte lätt att slå ett lag som säkert vill visa upp sig från sin bästa sida så att de kan bli värvade till sköna gröna VSK.

Det är inte bara att springa ut och vinna mot Sollentuna för division 1 lagen har gjort det bra mot lagen i Superettan. När Superettanlag under denna försäsong har mött division 1 motstånd har det blivit 3 vinster, 3 oavgjorda och 1 förlust, dvs poängtapp i mer än hälften av matcherna. VSK är enda laget i Superettan som än så länge inte tagit någon poäng och inte gjort några må.

Försäsongstabell finns på lagstatistik.se

Efter två försäsongsmatcher är offensiven ett frågetecken. Efter 180 minuter har VSK fortfarande inte gjort några mål, även om det fanns några bra lägen mot Djurgården så såg det dess mer chansfattigt ut mot IFK Norrköping. Visst Prodell är inte helt tillbaka och Granath är skadad men övriga spelare har inte klivit fram, i seriespelet så kommer över hälften av målet komma från andra spelare än anfallare och allt ansvar ligger inte där framme. I denna match behöver VSK få igång ett konstruktivt och metodiskt anfallsspel och verkligen visa att de har skärpa i sina avslut.

En backlinje med Pedro Ribeiro, David Engström och Jesper Adolfsson är en av de bättre i Superettan. Men när vi saknat två av dessa har det varit skakigt. Även om VSK mött två allsvenska topplag har det släppts in sju mål och det är några mål för mycket. Nu kommer förmodligen Pedro Ribeiro vara tillbaka och jag förväntar mig en bättre defensiv. Det får vara max ett mål bakåt i en sådan här match.

Jag hoppas även att Kalle fortsätter att ge de unga spelarna rejält med speltid, förra veckan fick Lindelöv starta och Videhult har startat båda. Det är långt till seriestart och det finns ingen anledning att starta med bästa elvan.

Ett resultat som skulle göra mig glad är 2-0 seger för VSK, Videhult gör båda målen.

Facebook Comments Box