ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Starkt att hitta en vinnande väg mot ett desperat kämpande Hammarby

I Sandviken i fredags blev det tungt poängtapp i matchens sista skälvande sekunder. I dag mot Hammarby blev läget det motsatta. 4-4 stod det på resultattavlan när matchuret tickade mot 90 minuter och Victor Spångberg smällde in 5-4. Detta efter ett väldigt elegant förarbete av Martin Landström.

Segern innebär att VSK har allt och lite till i egna händer när det gäller fjärdeplatsen.

Ett försök till analys. I den första halvleken skapade VSK en mängd chanser och borde haft en större ledning än 2-1. Hammarby var inte ofarliga de heller men resultatet var en smula i underkant.

I den andra var VSK sämre. Delvis hämmades man nog av den dåliga isen, men jag saknade en del energi hos gästerna. Hammarby tillfogade en ganska ovanlig ingrediens genom att försöka slå höga inspel från kanterna vilket vållade problem för VSK. Ett par av målen kom till genom just detta.

Det var sammantaget ingen bra insats av VSK men starkt att hitta en vinnande väg mot ett desperat kämpande Hammarby. Det är nog så att det handlar om en liten nedgång formmässigt. Det är ofrånkomligt att en sådan kommer och vi kan skatta oss lyckliga för att den kommer nu och inte senare.

Nu återstår blott två hemmamatcher, mot Broberg och Frillesås innan Grönvitt kan återerövra den fina nivån lagom till slutspelet.

I skrivande stund spelar Broberg mot Rättvik men om Hälsingelaget vinner är man tre pinnar bakom VSK vilket som sagt gör att VSK har allt och lite till i egna händer för fjärdeplatsen

Det kommer att bli jämnt, tufft och dramatiskt Når VSK sin högsta nivå är man emellertid landets bästa lag näst Villa så vi har en fantastisk avslutning på bandysäsongen framför oss.

till sist: Robin Andersson är en säregen bandyspelare. I mina ögon är han underskattad och förtjänar några hyllande rader.. Han tar stryk och är ständigt jobbig för motståndarförsvaren. Storken banar väg för lagets övriga offensiva spelare och gör ofta viktiga mål. Lite av bandyns Tomas Holmström enligt mig.

Facebook Comments Box