ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Tankar efter 10-2 mot Tellus

Det känns som om man bär SM-guldet 2009 i innerfickan. Likt en liten lapp som påminner om ett fint minne och samtidigt ger en förhoppning att vi ska uppleva något liknande i framtiden.

Jag har inte drabbats av hybris. Tror absolut inte på något guld under säsongen däremot finns det drag hos årets upplaga av VSK Bandy som påminner om den klassiska skrällupplagan.

Vi har några ärrade kämpar tillsammans med ett antal ynglingar på väg uppåt.Få tror på laget vilket kan ge en dem luft under vingarna. Att de ärrade kämparna var unga talanger på väg uppåt 2009 ger extra krydda åt liknelsen.

I eftermiddags fick vi ett första smakprov på säsongens VSK Bandy. Tellus kläddes av med 10-2 efter en gedigen Grönvit insats. Kontrollerad defensiv och en hel del fina kombinationer framåt. Det var en trevlig match att tita på sett med VSK-ögon.

Att Micke Carlsson återigen bygger om taktiskt är spännande. Dels kan positionsbytena ge en nytändning åt de rutinerade pjäserna, dels tror jag det kan ge ett lyft spelmässigt.

Att exempelvis ha Tobias Holmberg som halv ger en helt annan dimension till spelet. Det tenderar att bli mycket långa åkningar med ytterhalvorna, med Hompas spelsinne får vi en helt annan karaktär.

Jag skrev tidigare att Edbsyn, Villa och AIK är i en klass för sig. Därefter är VSK ett av de koppel lag som slåss om fjärdeplatsen. Man är ett starkt lag som inte står och faller med någon enskild spets. Landström blir givetvis saknad men övriga spelare får ta ett större ansvar i offensiven så att hans flytt inte blir alltför kostsam.

Extra kul i eftermiddag var att tonåringarna Kasper Sandgren, två baljor och Melker Westman klev fram. Den senare fick näta i sin egentliga elitseriedebut (luftades lite mot Sandviken förra säsongen). Det bådar gott att ha två 18-åringar som redan nu visar framfötterna.

Det finns därutöver mer att hämta från några av de äldre spelarna. Jesper Jonsson blir som ett nyförvärv med tanke på fjolårets skada och Daniel Johansson har potential att leverera mer regelbundet. Johansson blixtrade ofta till förra säsongen men smålänningen jämnare i sitt spel blir han en än större tillgång.

Jag plockar fram den där lappen som minner om 2009. Det känns passande att göra det. Det lär inte bli något SM-guld men VSK kommer vara en obehaglig överraskning för motståndarna och en mycket trevlig bekantskap för alla bandyvänner. Det gav dagens match en klar fingervisning om.

Facebook Comments Box