ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Det är gott att vara VSK:are, trots allt!

I dessa tider är det ytterst skönt att få ta del av positiva besked, som inte har med provsvar att göra. Genom Filip Tronéts förlängning fick vi ett första sådant och med förlängningen av kaptenen, Sean Sabetkar, ett andra.

Den förstnämnde förenar två eftertraktade egenskaper, han är både en kulturbärare och spetsspelare. Det är inte alltid man får bägge ingredienserna hos en spelare. Filip Tronét bidrar med poäng och fart men är också en härlig attitydspelare, som går in rejält i dueller och genom det får med sig laget. Skadefri är han en av seriens bästa offensiva spelare.

Får han vara hel under de kommande åren lär Tronét räknas till de verkligt stora spelarna i VSK:s historia när karriären summeras.

Sean Sabetkars förlängning kanske inte vållarsamma glädjeyra i en spontan mening. Jag är dock väldigt positiv som sagt. Kaptenen är en väldigt bra kille att ha i gruppen. Klok och ödmjuk på sätt som jag tror är ovanligt. Det är viktigt att ha en sådan spelare i truppen. 

Spelmässigt har hans säsong varit så där, men via kontinuitet kommer mittbacken lyfta.  Med en skadefri Anton bakom sig, en stabil backlinje omkring sig och en fungerande offensiv framför sig får Sabetkar helt andra förutsättningar. Han har erfarenhet, spelmässig potential och är nära på en optimal lagkapten.

Det har varit en väldigt brokig säsong. Tar vi oss en titt i backspegeln så led vi alla helveteskval för någon månad sedan. Det tog nästan en hel säsong att få spelet att sitta under Askebrands, Karlssons och Bergs vingar. Nu sitter spelet och då måste vi få ta steg två till nästa säsong. Dvs bygga en kontinuitet efter att spelet äntligen tagit form.

Att förlänga med Sabetkar och Tronét innebär två viktiga ingredienser. Jag hoppas dessa följs av en tredje. Viktor Prodells underskrift givetvis. Det finns som bekant en oerhörd skillnad på VSK före och efter Eskilstunasonens ankomst. En central forward som bidrar med alla de egenskaper Prodell gör hittar man inte i första taget.

Nu har VSK tagit två rejäla kliv i och med Sabetkar och Tronét. Kan det följas upp med Prodell tar vi inte bara ännu ett kliv i rätt riktining utan rentav ett trestegshopp mot en förhoppningsfull framtid. Kontinuitet är viktigt och vi ser tydliga konturer av den varan nu. Det är gott att vara VSK:are, trots allt!

Facebook Comments Box