ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Tack Rinor Nushi för din insats i Grönvitt!

Igår kom så beskedet från klubben att Rinor Nushi lämnar VSK efter att ha varit i klubben till och från under de sista en och en halv säsongerna. Som spelare hann han bli en väldigt populär i supporterleden genom sin härliga inställning och att alltid ge allt under matcherna.

Rinor kom som ett sista-minuten-lån inför hösten 2017 från AFC Eskilstuna. Egentligen hade VSK värvat klart i sommarfönstret med fem gjorda värvningar. Men rekryteringarna var gjorda i centrallinjen och man saknade fortfarande en ytter som kunde vässa till anfallsspelet.

Målet med hösten var ju att kriga om kvalplatsen och där hoppades och trodde man att Rinor skulle kunna göra skillnad med att utveckla kantspelet. Men trots Rinor och alla övriga nyförvärv blev starten på hösten inte vad någon tänkt sig.

Inledningen bjöd på tre raka förluster mot Arameiska, Brage och Carlstad. Rinor gjorde det bra men inget utöver det vanliga. Fansens kärlek till Rinor uppstod i matchen mot Bissarna där han och Ilir Berisha klev fram och nickade in varsitt mål och laget tog höstens första seger. Efter det började en riktig segersvit för VSK och vi fick även se vad Rinor gick för. I matchen mot Luleå presenterade han sig ordentligt för VSK-publiken när han gjorde hattrick i lagets 5-2 seger. Kanske var det hans bästa prestation i VSK-tröjan.

Rinors höst i VSK blev succé med totalt fem mål och ett spel på från ytterpositionen som laget saknat under hela säsongen.

När säsongen var över var det många av fansen som hade starka åsikter att klubben skulle försöka få loss honom från AFC där han satt på kontrakt ytterligare ett år. VSK förde också en dialog med AFC men man begärde bokstavligen miljoner för Rinor vilket så klart var helt orealistiskt. VSK höll sig lugna och avvaktade, för det var uppenbart att AFC inte såg Rinor som en del av sitt framtidsbygge. Något borde kunna hända innan säsongen 2018 skulle kunna ta sin början.

Det hela blev en långdragen historia där Rinor också hann med en knäoperation under vintern. Men så sista dagarna på transferfönstret blev till mångas glädje Rinor återigen utlånad till VSK. Visst var det en chansning från VSK:s sida. Rinor hade missat en rejäl bit av försäsongen på grund av operationen.

Hans operation och den ökade konkurrensen i laget har gjort att han haft svårt att få speltid under årets säsong. Trots det har han varit med och räddat VSK flera gånger under året från poängtapp.

I fjärde omgången i år mötte VSK Arameiska på bortaplan och långt in i andra halvlek står det fortfarande 1-1 i en match som VSK behöver vinna. Men så byts Filip och Rinor in och det börjar hända saker framåt. Båda gör varit mål och fastställer slutresultatet till 3-1.

I höstens seriefinal mot Carlstad United borta gör sen Rinor säsongens kanske viktigaste mål när han blir inbytt i andra halvlek och ser till att slå in segermålet i matchens slutskede. Det målet kan ha haft stor påverkan utgången av årets serie. För efter den matchen lyfte VSK ordentligt och Carlstad fick sig en ordentlig smäll mentalt som de sen inte hämtade sig ifrån under resten av hösten. Ett otroligt viktigt mål var det som Rinor fixade där på Tingvalla.

I slutet av säsongen fick Rinor mycket speltid oftast från start. Anledningen sägs vara att han var grym på träningarna och förtjänade starttröjan framför sina konkurrenter.

Nu är alltså Rinors sejour över i Grönvitt för den här gången. Det är inte alls omöjligt att våra vägar korsas igen. Vi tror Rinor går en ljus framtid till mötes. Han har speeden, bollkänslan och blicken för spelet. Sen är han så klart extremt målfarlig när han bryter in i banan från kanten och avlossar sitt skott eller slår fram en passning till en anfallskollega. Vi tror Rinor kommer utvecklas till en riktigt bra fotbollsspelare i framtiden.

Nu har vi ljusa minnen från Rinors tid i VSK. En lagspelare som visat en härlig attityd och som alltid ger allt på matcherna. En sådan spelare vinner alltid supportrarnas hjärtan och Rinor är en av de bästa i den kategorin på länge i VSK.

Tack Rinor för din insats i Grönvitt så här långt. Vi säger inte farväl nu Rinor, vi säger på återseende istället.

 

Foto: Dennis Ylikangas / Bildbyrån

Facebook Comments Box