ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Tack Dennis Persson för att du förlängde – det betyder mycket

Lika naturligt i VSK-supportrarnas värld att det var Filip Tronêt som var den förste spelaren som förlängde med klubben var det att Dennis Persson skulle vara nummer två som ritade på ett nytt kontrakt.

När vi pratar med spelare och ledare i andra lag som följer och har koll på Norrettan nämns oftast  Dennis Perssons namn när frågan kommer upp om seriens bästa vänsterback. Trots detta var han inte alls given i TAFs lagbygge i under vårsäsongen.

Efter benbrottet förra hösten i matchen mot Assyriska på bortaplan väntade en lång rehabilitering. Ingen visste när han skulle vara tillbaka, mer än att rehabiliteringen skulle bli lång och jobbig. När Dennis väl var tillbaka väntade en tuff försäsong för att komma ikapp fysiskt och mentalt. I samma veva börjar Tor-Arne sätta det nya spelsystemet där vänsterbacken har en helt annan roll än vad Dennis var van vid.

Dennis fick snällt finna sig i att inte få använda sin spetsegenskap, dvs offensiva löpningar på vänsterkanten om det skulle bli något spel överhuvudtaget. När sedan tränaren värvar in Stefan Batan som spelat vänsterback stora delar av sin karriär, måste det varit som en käftsmäll för Dennis. Han måste tänkt för sig själv, hur fan hamnade jag i den här soppan – jag som var nr 2 på Sirius lista för vänsterbackar som de ville värva inför säsongen – nu är jag uppenbarligen inte vatten värd. Tankarna måste ha snurrat och Dennis lär ha känt väldigt starkt att det har var hans sista säsong i VSK, i vart fall så länge Tor-Arne var den som styrde skutan.

I denna prövningens stund visade Dennis verkligen vilket klubbhjärta han har och vilken karaktär han besitter som människa. Det må ha varit jobbigt och framtiden i föreningen ytterst osäker, men Dennis var tyst, bet ihop och kämpade vidare.

Man må vara en bra fotbollsspelare, men den här typen av agerande gör Dennis till en stor ”liten” vänsterback.

VSK Fotboll behöver och ska vara tacksamma för att man kan räkna in Dennis som en av sina spelare. Han har varit norrettans bästa vänsterback i år och nu ska han få chansen att visa upp sig i Superettan och mäta sina krafter mot nya och bättre högeryttrar. Vi är inte oroliga.

Dennis är en offensiv vänsterback och han orkar springa hur mycket som helst på planen. Det är ytterst sällan man ser honom behöva hämta andan för att energin är slut. Han fortsätter alltid att springa, även när de övriga i laget ibland har sett uppgivna ut. Den egenskapen är guld värd nästa år när många matcher inte lika självklart kommer att vinnas. Dennis fighting spirit behövs i VSK, det kommer hjälpa laget att lyfta sig i jämna matcher som står och väger.

Självklart finns det saker för Dennis att arbeta med och bli bättre på. Nästa år är motståndarna bättre och Dennis behöver ta ett kliv till i sitt defensiva arbete. Vi ser gärna också att han blir en bättre poängspelare som slår avgörande passningar som blir målchanser och mål.

Denna höst har Dennis varit en tongivande spelare i laget och visat samma form som han hade 2017. Inför nästa år kommer konkurrensen på vänsterbackspositionen vara mördande. Stefan Batan som är en kompetent vänsterback kommer utmana med andra egenskaper än vad Dennis har. Sen har vi unge Dennis Botchey som missade denna säsong pga skada men sägs vara helt fantastisk på träningarna. Men vi behöver knappast vara oroliga, Dennis Persson kommer ge allt för att behålla starttröjan.

Nu när Robin lagt skorna på hyllan och Boris och Koyar börjar bli till åren är det viktigt att VSK får fram nya kulturbärare som kan bära klubbens eld i hjärtat och vara dess själ på planen. VSK behöver Dennis Persson.

Tack Dennis för att du förlängde!


Vi vill också göra våra läsare uppmärksamma på att Dennis önskar att VSK-supportrar hjälper honom med hans examensarbete genom att fylla i en enkät. Har du inte redan gjort det kan du läsa mer om det här 

Observera att alla kan fylla i enkäten -väven om man inte swishat till VSK Swish

Facebook Comments Box