ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Suprettanrekord i målsnåla matcher

Nu har fem omgångar av Superettan spelats och det är dags att börja summera hur det har gått inledningsvis. Men först ut kan vi konstatera att ett rekord har slagits i Superettan.

Även om det totalt sätt gjordes färre mål 2007, 2015 och 2016 så är det alltså rekord i antalet matcher som har färre än 3 mål i de fem första omgångarna. Normalt så brukar Superettan inledningsvis de första omgångarna ha 51% av matcherna under 2,5 mål och denna gång är det alltså mer än 2/3 har detta.

Antalet målsnåla matcher över seriens gång

Men hur skiljer då sig de första fem omgångarna gentemot övriga omgångar i serien?

I grafen ovan har vi grupperat serien i grupper om fem omgångar för att ge en tydligare bild på var de målsnåla omgångarna sker. Det som är intressant är att det är traditionellt mest målsnålt strax innan serien vänder (omgång 11-15) och sen omgång 21-25, däremot är det rena rama målfesten i de sista fem omgångarna där väldigt få målsnåla matcher existerar.

Slutsats

Så om du är supporter av ett lag i Superettan och tycker att defensiven ser bra ut men är orolig för offensiven så är du förmodligen inte ensam. Det troliga är dock att det kommer bli fler mål de närmaste omgångarna då 68% andel målsnåla matcher är ett extremt resultat.

Om det hinns med i veckan så kommer vi titta lite närmare på hur målen har uppstått hos de olika lagen i Superettan.

Facebook Comments Box