ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Superettanåret 2019 – viktiga datum att komma ihåg

Just nu är det många grönvita fotbollssjälar som ivrigt väntar på nästa års spelordning för Superettan. Den beräknas publiceras om en vecka. Men SvFF har tidigare publicerat en årsplan för elitfotbollen och vi kan därför redan nu berätta i övergripande ordalag hur året i Superettan kommer att se ut. Utöver Superettan kommer VSK även spela i Svenska cupen omgång 2 i höst och även ställa upp i distriktscupen TV021 cup (tidigare Widerlöf/VLT cupen).

Så här ser alltså Superettanåret 2019 ut i stora drag – så att ni kan planera in era liv efter de viktiga datumen. Förslagsvis printar ni ut och rensar kylskåpsdörren från oväsentligheter och limmar fast den här genomgången.

Januari 2019

Det här är första träningsmånaden för VSK Fotboll och med tanke på att försäsongen är en vecka kortare i år är det inte omöjligt att det kan dyka upp en träningsmatch mot slutet av månaden.

7 Januari – Första träningen har blivit en tradition bland VSK supportrar att sluta upp och försöka avgöra hur bra alla nyförvärv är. Det är ett evenemang som utvecklas varje år. I år ska vi så klart ha ett rekordstort följe på plats för att prata spelare och framtid. Vi hoppas klubben kan ordna lite glögg!

12 Januari – Transferfönstret öppnar officiellt

29 Januari – VSK fyller 115 år. Det firas traditionsenligt vid Blåsbogården med  skönsång och bengaleldning. Förra året dök TAF och två spelare upp på Bistro 65an efteråt för att prata med firande supportrar. Vi hoppas att något liknande kan ske i år.

Februari 2019

Under Februari kommer försäsongsmatcherna att ta fart. Det är fortfarande inte känt exakt vilka lag VSK kommer möta när men vi vet att Dalkurd FF, GIF Sundsvall och AFC Eskilstuna är aktuella. För de flesta lag i Superettan går gruppspelet i Svenska cupen igång medans VSK då förmodligen kommer ta sig an GIF Sundsvall.

Mars 2019

Under mars kommer VSK förmodligen åka på träningsläger. Enligt VLT är det Salou i södra Spanien som är aktuellt. Tidigare under hösten har det varit snack om att även akademin skulle åka med ner. Det återstår att se om ekonomin tillåter det. Några VSK supportrar lär sig nog ta en lång weekend för att njuta av grönvita träningar och en och annan sangria.

29-30 Mars – Seriepremiär för Superettan. Om en vecka kommer spelordningen presenteras och då får vi se om det blir en hemma- eller bortapremiär. Med tanke på att det är tidigt på säsongen är det inte omöjligt att VSK får inleda med hemmapremiär då många motståndare spelar på gräs och gräsmattorna kanske inte är redo i slutet av mars.

April 2019

4 April – Transferfönstret för vintern stänger

24 April – Här är en planerad dubbelomgång där VSK garanterat kommer få spela en match mitt i veckan.

Maj 2019

Vi har fått från säkra källor fått veta att VSK kommer ställa upp i TV021 cup nästa år. Det är distriktscupen som är Västmanlands plats i Svenska cupen. VSK är garanterade en plats i Svenska cupen så länge laget spelar i Superettan, men eftersom TV021 cup spelas året innan så behöver VSK ställa upp nästa år för att ha en chans på en plats 2020 om de skulle åka ur. Det kan bli så att det är U19 som får mäta krafterna då med övriga lag från länet de behöver få möta seniormotstånd och detta är en bra möjlighet.

15 Maj – Ny dubbelomgång – VSK har veckomatch

Juni 2019

24 Juni – Superettan tar sommaruppehåll under tre veckor, det är lite kortare än vad Norrettan hade.

Juli 2019

15 Juli – Transferfönstret för sommaren öppnar.

Augusti 2019

11 augusti – Transferfönstret stänger för sommaren – observera att det är betydligt tidigare än vanligt. Det pågår ett harmoniseringsarbete internationellt för att få till mer lika start- och slutdatum vad gäller transferfönster, därav denna förändring.

21-22 augusti – Svenska cupen omgång 2 spelas, VSK kommer i och med sin plats i Superettan få en direkt plats in i omgång 2 trots att de blev utslagna av IK Franke i TV021 cup i somras.

September 2019

8-9 september – Här kommer det vara en spelfri helg pga vad vi tror är att det är landslagssamlingar mellan 2 – 11 september. Det betyder att om ni för ovanlighetens skull vill ta en långweekend med partnern är detta ett bra tillfälle. Om ni tänker slå på stort med giftermål är detta också en bra helg – ingen krock med en VSK match. Bröllopsresan får dock anstå till senare – det är ju trots allt bara 9 dagars uppehåll.

25 september – Dubbelomgång – VSK har veckomatch

Oktober 2019

12-13 oktober – i Superettans slutskede mellan omgång 27 och 28 kommer det återigen bli ett speluppehåll pga vad vi tror är landskamper. Om ni gifte er förra lediga helgen är det lämpligt att åka på smekmånad denna vecka.

November 2019

3 november – Sista omgången i Superettan och VSK är klara för Allsvenskan. Stort partaj!

6-10 november – kvalet till Superettan och Allsvenskan spelas, inget ni behöver lägga på minnet!

December 2019

VSK kommer förmodligen ha träningsuppehåll i december som vanligt och intensiva förberedelser för Allsvenskt spel lär prägla denna månad.

 

Facebook Comments Box