ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Superettan: Reflektioner omgång 5

Då var det dags för våra reflektioner efter omgång 5 i Superettan.

Omgångens taggning: Brian ”Hinken” Span klackar in 0-1 mot ÖIS och ser till att det här blir en trevlig grönvit tillställning. Sen när han helt rättmätigt lägger upp en video på det hela måste han så klart tagga in Zlatan så han får se att Hinkens klack nästan är lika snygg som Zlatans mot Italien i den berömda 2-2 matchen i EM 2004.

Omgångens psykologi: Östers IF som gjorde succé i Svenska cupen där man slog MFF, FFF och Degerfors och gjorde 2 mål på AIK, har nu kollapsat. Visst, man har fått några skador men det är inte förklaringen till att man nu förlorade mot Norrby i den här omgången. Inget av lagen gör någon bra match. Två Div 1 lag hade spelat bättre och mer underhållande. ÖIF är helt under isen och spelarna klarar knappt längre av att slå en passning till rätt adress. Vilken scenförändring mot feb/mars. Vem sa att fotboll inte handlar om psykologi? Nu är spelarna så rädda att förlora att allt låser sig. Vad händer härnäst? Något måste hända annars blir det fler förluster och negativa spiraler som till slut inte går att bryta. Någon supporter föreslog en tillfällig tillbakaflytt till Värendsvallen, bara för att bryta mönstret och få något att hända. Varför inte – något måste som sagt ske, nu!

Omgångens insikt: Må VSK aldrig gå bra i Svenska Cupen – lämna in om W.O nu!!!

Omgångens spiken i kistan?: Är 2-1 målet vi ser bli till på bilden och som pangas in av Dusan Jajic i BP spiken i kistan för Halmstad? Frågan är bara vilken spik vi pratar om och vilken kista som avses. Får tränare Krulj sparken nu, eller får han vara kvar ett tag till? Även om han får vara kvar, klarar laget av att resa sig? Man gjorde en bra första halvlek och ledde. I andra drabbas laget av brain freeze och slutar spela fotboll och ägnar sig åt något annat. Kvittering och segermål för BP är ett faktum. Nu ligger laget på negativ kvalplats, vad händer nu? Kanske tur att man möter Öster i nästa omgång som om möjligt är ännu mer illa däran psykologiskt.


Omgångens negativa publiktrend: Syrianska FC ligger på 11:e plats i publikligan med 908 personer i snitt på sina tre hemmamatcher så här långt. Det är en liten ökning jämfört med i fjol i Div 1 då man snittade på knappt 700 på sina tre första matcher i Södertälje. På de matcherna var publiksiffran jämn, från 653 till 713.

Bakom årets högre snitt döljer sig en oroväckande trend. I premiären mot Degerfors hittade 1 683 till Södertälje arena. I match 2 mot Varberg 709. I omgångens match mot GAIS dök 333 personer upp varav i alla fall 100 var personer med grönsvarta sympatier. Det betyder att drygt 200 personer kom för att se Syrianska spela fotboll den här matchen.

Vad är det som händer i Syrianska? Varför vill inte ”folket” se sitt lag spela fotboll längre? Kanske har man tröttnat på alla rykten om matchfixning och kopplingar till spelmaffian i Södertälje? Oavsett, något är det ju. Laget går ju okej i serien och det är ju svårt att se att Varberg skulle vara ett mer än dubbelt så hett publiklag än vad GAIS är.

Snittet kan ju inte fortsätta halveras för varje match, ganska snart kommer ju bara delar av en människa att vara på plats. Kioskvältaren Mjällby i nästa hemmafajt, vi får se hur det blir.

Omgångens psykologi II: Det är något fel med J-Södra. Förra helgen förnedrade man Norrby på konstgräs. Den här omgången klarar man inte av att slå ett busskörande Frej på hemmaplan. Man är bra en halvlek, sen ger man bort spel, ära och redighet till Frej i halvlek nummer två. Man är centimetrar från att förlora matchen och agerar som skolpojkar. Vad är det Brännan gör med boysen. Nu måste man se till att man spelar fotboll i två halvlekar till nästa match. Annars kraschar vårt tips och det är inte okej!!!

Omgångens videokoppling: Höjdpunkterna av VSK:s viktora mot ÖIS visas på Fotbollskanalen och följs av en video på ett brinnande höghus i Falkenberg. Hur ska vi tolka den kopplingen? Vad händer om VSK vinner mot grannstaden Varberg i nästa omgång? Töms Nordsjön på vatten då och sugs in i jordens innandöme? Och får vi se det på Fotbollskanalen efter matchens höjdpunkter?

Facebook Comments Box