ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Stor seger och hyllning till Mr VSK

VSK mot Åby/Tjureda, inget möte som lockar de stora massorna. Man kunde ändå se en hel del unga VSK:are cirkulera i korridorerna före match och testa på de olika aktiviteterna som erbjöds.

Strax före avslag hyllades också 500-jubilaren Magnus Joneby. Med tal, hälsningar och en mäktig videokavalkad. Det enda som saknades var en stor klack och något tifo. Det hade han förtjänat.

Vad gäller själva matchen så kunde Grönvitt som väntat följa upp den fina skalpen i Bollnäs genom att enkelt besegra jumbon. 6-0 blev det i en småtrevlig tillställning där spelskickliga killar som Holmberg, Landström och Johansson då och då bjöd oss i publiken på bandygodis.

Kul också att ytterhalvorna, i synnerhet Hermansson, var mycket delaktiga i spelet även framåt. Det är en ingrediens som saknats i spelet tidigare. Nu var eftermiddagens match inte världens största värdemätare men förhoppningsvis kan det bli en början på en uppryckning för halvorna.

Mest fantastiskt var att nämnde Magnus Joneby satte 1-0 efter en knapp minut, alldeles efter att han firats värdigt av klubb och publik.

Det kunde faktiskt ha blivit ännu större siffror. Gästernas målvakt, Victor Birgersson, stod på huvudet och svarade för många klassräddningar.

Två raka segrar inklusive en smärre mål-explosion i eftermiddags blir förmodligen en boost för självförtroendet. Det lär behövas, nästa vecka väntar först en bortamatch mot Hammarby, onsdag, följt av att Villa gästar Västerås på fredag.

Jag har varit väldigt besviken på spelet vid några tillfällen i höst men vet att det finns mycket potential i laget och ser med tillförsikt fram emot nästa veckas utmaningar. Det finns gott om tid att klättra i tabellen.

Till sist: Magnus Joneby har fått en rejäl hyllning tidigare men det går inte att ge honom för mycket beröm. I en idrottsvärld där spelarnas klubbskiften blir allt mer frekventa känns det fantastiskt med en kille som lirat i samma klubb i hela sitt liv och dragit på sig sin moderklubbs matchtröja i mer än 500 elitseriematcher.

Facebook Comments Box