Stöd din lokala fotbollsklubb! 

Genuint, äkta och retro har fått ett uppsving på 2020-talet. Det finns således inget mer äkta och genuint än att stödja sin lokala sportklubb i dessa tider då allt fler ungdomar stockholmifieras och suktar efter titlar, bengaler och rökpjäser för tiotusentals kronor. Men västeråsungdomen hör hemma på Parken på rocklunda, inte på norra stå eller telefonarenan strax söder om Södermalm. 

VSK:s styrelse borde ta sig en funderare på om det inte skulle betala sig i framtiden att återigen införa ”VSK-kortet” i nedladdningsbar digital form för Västerås högstadie och gymnasieungdomar. VSK-kortet – då i papper – fick mig och många andra att slaviskt följa VSK Fotboll åren runt 1990-95. Spelarna åkte ut i skolorna och delade ut kortet, det var stort. Här tror jag det är dags för en genomlysning, något måste göras! 

Säsongskortspriserna bör sänkas med några hundralappar, det är inte rimligt att vi ska vara dyrare än många allsvenska klubbar som slåss om SM-guldet. ”Iver Arena” är idag ingen säljande produkt, den är en halvmesyr utan kortsideläktare med för många döda ytor. I detta har dock inte VSK haft mycket att säga till om. 

Slut upp på VSK-marschen på stora torget nu på måndag strax före kl 18.00. Sedan avverkar vi Östersunds FK av bara farten. Slutligen hade jag hellre mött Ope IF från samma stad. Det var min första VSK-match jag såg runt 1984-85. VSK-Ope. 

David Palmroth, ståplats. 

Facebook Comments Box