Stark prestation uppe i Söderhamn

VSK slog Broberg uppe i Söderhamn igår kväll. Att vinna över ett lag som kämpar om slutspelsplatserna med näbbar och klor är starkt. Nu har man fem matcher kvar. Samtliga  mot lag placerade under Grönvitt i tabellen. Fyra av matcherna spelas dessutom hemma i Betongborgen. Inte helt omöjligt att gå rent och därmed vara med i racet om toppfyra.

Nåväl, matchen mot Broberg var en drabbning med många ansikten. Perioder då VSK hade greppet och diton då Broberg befann sig i förarsätet.  Att det inte blev ännu fler mål får tillskrivas två väldigt bra målvakter.

Det ska sägas att VSK fick två psykologiskt viktiga mål. Mitt i en Brobergspress gick man från 3-3 till 5-3 vilket tog udden av hemmalaget.. Sett över 90 minuter var det dock ett rättvist resultat. I de skeden då hemmalaget hade kommandot var Grönvitt farliga på kontringar. Henrik Rehnvall i Bobergs mål stoppade först och Robin Andersson och sedan Joel Engström vid varsitt friläge.

Just Joel Engström måste få några egna rader. Det finns så mycket bandy i honom. Han är rivig, snabb, teknisk och har ett snärtigt skott från olika vinklar. Joel har dock haft lite oflyt under vintern. Några straffar har bränts tidigare och igår missade han som sagt ett friläge. Ett läge han skapade själv genom en fantastisk soloräd.

Med lite självförtroende tror jag att vi har ett stort genombrott att vänta. De attribut han besitter borde göra honom till en av bandysveriges stora attraktioner.

5-3 blev slutresultatet och VSK kunde vända hem till Västerås med viss revanschkänsla efter den smärre soppatorsken mot Sandviken.  Det var glädjande att Daniel Johansson gjorde comeback.

Hans spetskvaliteter har definitivt varit saknade. Igår gjorde han två baljor och kommer ge laget ytterligare en dimension under slutskedet av serien och ännu mer i det kommande slutspelet.

Under inledningen av matchen och innan de snabba målen (4-3 och 5-3) i andra halvlek var försvarsspelet något under önskad standard. I övrigt tror jag Micke Carlsson kunde ta plats på bussen hem med ett leende. Bataljer uppe i Hälsingland är alltid tuffa.

Nu blir det ny match imorgon, hemma mot Bollnäs. Därefter dröjer det en vecka innan det blir en ännu fredagsdrabbning i ABB Arena, mot ”platskonkurrenten” Vänersborg.  Det kommer att bli en fin avslutning på elitserien, synd bara att inte publiken får vara med och bidra.