ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Sommar sillyn 2023 har börjat

VSK har inlett Superettan starkt, men det är också tydligt var laget är som svagast, i det centrala anfallet. Jabir är inte ännu i helt fysisk form samtidigt som Miguel Sandberg har skadat sig. Spekulationerna har redan dragit igång om att VSK borde förstärka med en nia. När jag pratat med folk i och runt om kring laget och tolkat stjärnorna i skyn så är det en till nia är det som VSK skulle vilja värva i sommarfönstret och att arbete pågår att försöka hitta en sådan spelare.

Enligt uppgifter så var VSK ute efter två nior i vintras då både Viktor Granath och Viktor Prodell lämnade VSK, det var dock bara en som klubben lyckades landa då det fanns ovanligt få spelare att tillgå på den positionen. Vi ska komma ihåg att IK Brage blev tvungna att hämta sina nior från division 2, det var en position som många klubbar letade spelare efter men inte hittade i detta fönster.

Nu vet jag inte exakt hur mycket VSK har att röra sig med i sommarfönstret och nivån av spelare som kan komma in. Nu har Pedro varit skadad några månader, han borde vara en av de bättre betalda spelarna och därmed borde det också frigjorts några månadslöner till ett nyförvärv.

Likt förra året så är det troliga att det kommer bli en spelare från utlandet, svenska spelare är under kontrakt och så bra har inte VSK att man kommer kunna köpa loss någon. Även om inte alla värvningar är supervärvningar så tycker jag att VSK är det lag som just nu träffar mest rätt i sina nyförvärv gentemot konkurrenterna.

Det har spekulerats om spelare kommer lämna, jag tror faktiskt inte det. Även när jag pratat runt så är det få som tror att någon kommer lämna. Det är Frédéric Nsabiyumva och Daniel Ask som har utgående kontrakt, men VSK kommer inte få några monsterbud på dessa spelare som gör att det är värt att släppa dem. Ett potentiellt allsvenskt kontrakt är värt så mycket mer.

Utöver en nia så verkar det vara ganska tyst om övriga positioner, jag vet faktiskt inte vad som skulle kunna förstärkas. Kanske är det någon som vill röra på sig för att få speltid som skulle kunna göra att det blir rotation men jag har svårt och se var en till ytterligare värvning skulle hamna.

Hur bra spelare VSK kommer få in kommer i slutändan hamna om pengar. Det finns medel men frågan är till vilken kvalitet? Hygienteknik kommer inte gå in med pengar detta fönster, det har varit tydliga signaler att de skeppade pengar innan säsongen så det finns möjlighet för andra företag att bli ”hjältar” i staden och ta upp laget i Allsvenskan.

Sommaren 2023 kan bli den mest händelsefattiga sommarfönstret på många år, men kanske det viktigaste. Redan 7 juli har transferfönstret öppnar, en spännande silly väntar återigen!

//HL

Facebook Comments Box