Skön seger mot Broberg

VSK besegerade Broberg i grundseriens sista hemmamatch. 7-4 blev det till slut.

Matchen var kanske inte bra och publiken definitivt inte stor. Segern var dock skön och publiken som väl var på plats skapade en fantastisk atmosfär.

Nu har man fjärdeplatsen i eget grepp. Vinst mot AIK på söndag och saken är biff.

VSK började svagt i den första halvleken men kom igen.  0-2 blev 3-2.. Den andra halvleken blev en förbryllande upprepning av den första. 3-2 blev 3-4 innan maskineriet kom igång på nytt. I samma stund som Ville väckte klacken via sin entré vaknade hemmalaget. 4-4 blev 5-4 och klacken sjöng som om vi plötsligt rest tillbaks till 1993.

När segervittringen började göra sig allt påtagligare fick gästande Broberg hastigt och mindre lustigt straff.  Vi på läktaren led alla helvetes kval för några sekunder. Martin Söderberg slog dock inte straffen bättre än att Kjellsson kunde parera samtidigt som ett vaket hemmaförsvar föste iväg returen. Fortsatt 5-4 och ett lättnades jubel utbröt på läktaren.

Det sista minutrarna blev sedan inget annat än en grönvit defilering, anförd av Martin Landström. Först spelade han fram Tobias Holmberg till 6-4. Sekvensen efter var han upphovsman från start till mål, 7-4.

Viktig seger, skön sång och unison sång. Ville och spelarna på isen. Vi övriga på läktaren. Alla förende i: VSK, VSK, VSK!

Förbannat skönt. Nu knäpper vi AIK på söndag och roffar åt oss den åtråvärda fjärdeplatsen.