ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Med kärlek kommer namnen

Vi människor uppvisar ett intressant beteende, ett beteende som tycks gälla de flesta av oss, men som inte är helt lätt att förstå vad det kan tänkas betyda och vad det kommer ifrån.

Vi hittar på smeknamn till de personer vi älskar mest.

Det är ofta familjens medlemmar ger varandra smeknamn. Partnern och barnen får smeknamn som för en utomstående oftast är obegripliga då de kanske hänvisar till en händelse i familjen som få om någon på utsidan har kunskap om. Inte sällan får familjen under skratt berätta för vänner hur namnen har kommit till.

Men vi ser samma fenomen i grupper av människor som jobbar eller presterar ihop. Smeknamn tycks vara en del av en identifikationsprocess.

Idag är det alla hjärtans dag och kärleken ska flöda lite extra, så också den grönvita dito.

VSK:s spelare är vår familj och var grupp, vi älskar dem. Alltså får de smeknamn i den takt vi kommer på lämpliga sådana.

För en vecka sedan när det stod klart att VSK Fotboll värvat Ahmed Awad till klubben var förstås glädjen påtaglig i redaktionschatten. Det är ju en spelare vi lyft fram och som vi gärna ser i VSK. Vid sådana här tillfällen är det lätt att det spirituella rycker tag i redaktionen, så också denna gång. En medlem utbrast i största tänkbara glädje att ”Awad är som körsbäret i den grönvita tårtan”

Det tog inte inte många sekunder innan en annan redaktionsmedlem, också den fylld till bredden av värvningsrus sa; Där har vi smeknamnet – om han är körsbäret i tårtan blir smeknamnet så klart ”Cherry”

Så gick det till när Ahmed fick sitt smeknamn

Ahmed ”Cherry” Awad – det ligger riktigt bra i munnen tycker vi.

Ahmed ”Cherry” Awad

Ytterligare en medlem i redaktionen hade konsulterat ett finskt översättningslexikon och konstaterat att Tähti betyder stjärna på finska. Det började det spånas på och snabbt kom någon på att initialerna i Filips efternamn är A och T. Alla som sett Star wars-filmerna vet att AT är flotta av olika stridsfordon som imperiet begagnar (All Terrain Armored Transport (ATAT)).

Det blev uppenbart att Filips smeknamn måste bli Star Wars. Så fick det bli.

Vi väljer ut den här specifika AT:n för att illustrera Filips förmågor på planen.

En reptilsnabb springare som skapar kaos på någon kant på fotbollsplanen – beväpnad med dödliga skott.

Filip ”Star Wars” Almström-Tähti

Det var våra nytillskott på smeknamnsfronten – vad passar bättre än att presentera dem på denna kärlekens dag. Vi ska så klart inte heller glömma bort att vår Anno-spelare Kevin Custovic också fick ett smeknamn i veckan, dock inte av oss. Hans är ”Skolboken”, som kommer från hans sätt att spela fotboll, enligt skolboken.

Grönvita kärlekskramar till alla läsare och ha en fin dag där ute!

Facebook Comments Box