ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Skadad Karwan längtar tillbaka

Karwan Safari har inte startat en match sedan Frej borta 4 augusti. Nu har dessutom en skada förhindrat honom från att träna med laget och det kan ta veckor innan han är redo för match.

– Jag har haft en känning i vänster baksida och har inte kunnat träna fullt. Vi hade hoppats att jag kunde vara tillbaka till matchen mot Trelleborg men det går inte. Förhoppningsvis kan jag träna fullt från och med måndag, säger Karwan. 

Skadan kommer olägligt både för honom och laget. Med bara nio matcher kvar på säsongen har Gabrielsson få offensiva alternativ i truppen. När lagets mesta målskytt dessutom är otillgänglig måste andra spelare ta vara på chanserna.

Karwan Safari har vunnit skytteligan i både division 2 och division 1, men bedriften ser så här långt inte ut att upprepas i Superettan. På 18 matcher (14 från start) har Safari gjort sju mål, var av tre på straff. 

– Om man säger så här, det är inte många före mig i skytteligan, säger Karwan. 

Samtidigt erkänner han att pressen på honom är stor och att det ibland kan vara svårt att leva upp till förväntningarna. De senaste gångerna han gjort mål har han både hyschat åt publiken och satt händerna bakom öronen i vad som kan uppfattas som en ”vad säger ni nu då”-gest riktad mot hans kritiker. 

– Det är ingen big deal. Det finns folk som förväntar sig att jag ska göra mål i varje match. Det är väl dom jag tänker på, men sen handlar det också om att jag sätter händerna bakom öronen för att jag gillar att höra min sång som jag fått. Den älskar jag, förklarar Karwan. 

VSK Fotboll är nykomlingar i Superettan och Karwan Safari är en av många spelare i truppen som inte har erfarenhet av elitfotboll. Uppflyttningen från division 1 har påverkat lagets spel mer än han hade hoppats.

– Från början var det svårt. Vi visade för mycket respekt och var inte oss själva. Vi anpassade spelet efter våra motståndare. Vändningen kom inte förrän i matchen mot Norrby hemma. Nu tycker jag att vi kan spela det spel vi har jobbat på under ett par år och då skapar vi också fler chanser, säger Karwan.  

Tidigare i veckan var lagkamraten Calle Svensson gäst i Anno-podden Uppför Bågebacken. I en utläggning om varför Tor Arne Fredheim inte passade i VSK förklarade Svensson att det finns en väldigt stor frihet i VSK och att det ”finns många kockar”. Karwan Safari är en stark och frispråkig ledare i Grönvitt men han tycker inte att spelarna har för stor frihet i klubben. 

– Jag gillar att det är fritt men det får inte bli för fritt. Det är många som tycker till men självklart är det Gabrielsson som bestämmer. Spelarna får visa sitt på plan. 

Förhoppningsvis är Karwan snart tillbaka i truppen så att han får chansen att göra fler grönvita mål och tysta sina kritiker.

Facebook Comments Box