ANNO 1904

Allt du behöver veta om Västerås Sportklubb

Sista träningsmatchen

Imorgon så spelar VSK Fotboll sin sista försäsongsmatch, denna gång mot IF Karlstad som är en sammanslagning av Karlstads BK och Carlstad United.

Det har varit en annorlunda försäsong, de senaste åren har VSK gått som tåget under försäsongen och sedan har VSK några omgångar in i serien inte levt upp till förväntningarna. Denna försäsong har varit det motsatta och jag vet inte riktigt var jag har årets lag, det skulle kunna vara fågel fisk eller mittemellan. Jag får dock avhandla detta djupare i en separat text efter att VSK spelat imorgon.

Smet ner på träningen idag och spanade in nyförvärven. Jag har inge förväntningar att någon av dem ska göra någon direkt avtryck från första stund. Men kan konstatera att vi har åtta mittbackar på tre platser. Jag antar att minst en av mittbackarna är på väg att lämna, återstå och se vem det är.

Däremot hade vi på läktaren en diskussion om en potentiell startelva om en vecka, den är faktiskt oerhört klurig och lista ut. Det finns några spelare som får ses som givna, men det är oerhört svårt och säga hur premiärelvan kommer se ut.

Anton Fagerström

Öppet, Jesper Adolfsson, Pedro Ribeiro

Öppet, Simon Johansson, Olle Edlund, Öppet, Öppet

Öppet, Öppet

Det är sex positioner där det är oklart vilka som kommer starta, att Daniel Ask kommer ta plats där någonstans är givet, men var? Sätter man han i anfallet eller låter man han spela på mittfältet? Wingbacks har en helt mördande konkurrens mellan Simon Gefvert, Filip Tronêt, Mohammed Mahammed, Max Larsson och Emil Skogh, samtliga skulle kunna starta utan att man lyfter på ögonbrynen. Även i anfallet är det högst oklart om vilka som kommer starta av Viktor Prodell, Viktor Granath och Miguel Sandberg, där även Daniel Ask skulle kunna tänkas starta. I backlinjen är det i David Engströms frånvaro en kamp främst emellan Herman Magnusson och Daniel Hermansson om nu inte någon nyförvärven Alex Douglas/Ahmed Faqa skulle överraska peta ner dem.

Mot Karlstad så är det bara David Engström och David Burubwa som saknas, den sistnämnde har varit med allt mer i spelet och klev av efter kvadraten idag. Ändå gott att skadeläget har blivit klart bättre mot det haveri det var för några veckor sedan. Men det har säkert satt sina spår och VSK skulle kunna vara ett lag som är lite trögstartat i årets serie.

Med tanke på hur många platser som ändå får anses som ”öppna” förväntar jag mig mot Karlstad se spelare visa upp att de faktiskt vill starta mot BP.

Vi ses imorgon!

//HL

Facebook Comments Box